Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KC Niš kuburi sa radiolozima, žene dugo čekaju rezultate „magneta“

  Manjak radiologa koji čitaju rezultate magnetne rezonance dojki, kao i povećan broj pacijentkinja koje rade tu vrstu pregleda, razlozi su zbog kojih se na rezultate čeka više nego kod drugih pregleda, kažu u Univerzitetskom kliničkom centru Niš.

  U neizvesnosti se našla i jedna majka koja tvrdi da na rezulatate svoje ćerke čeka već mesec dana i da zbog toga prolazi pravu agoniju.

  Prema rečima zabrinute majke, njena ćerka je u prvoj polovini avgusta odradila magnetnu rezonancu dojki, ali rezultata još nema.

  U toku proteklih mesec dana sam zvala više puta i njihov odgovor je uvek isti – „snimak još nije prčitan i ne znaju kada će“. „Ovo vam pišem kao očajna majka čija agonija traje već mesec dana ne bi li saznala da li mi je sve u redu sa detetom“, napisala je.

  Ističe da će od momenta uputa za snimanje do dobijanja lekarskog nalaza, verovatno proći više od dva meseca, što kod mnogih bolesti može biti presudno za dalje lečenje.

  Beta

  Da se dugo čeka na rezultate magnetne rezonance dojke, ne spore iz Kliničkog centra i objašnjavaju da je glavni razlog manjak radiologa u zemlji.

  Činjenica je da mali broj radiologa na nivou čitave države čita magnetnu rezonancu dojke i to jeste problem imajući u vidu broj žena koje se upućuju na ovu dijagnostiku.

  Takođe, usled pandemije, povećan je broj pacijentkinja koje su se između dva talasa kovida, javljale lekaru i samim tim je i uvećan broj urađenih snimanja, kažu iz Kliničkog centra.

  Dodaju, međutim, i da će situacija uskoro uspešno biti prevaziđena, pa će liste, kao i vreme čekanja na rezultate, biti kraće.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE