Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako su osigurani policajci?

  Ministarstvo unutrašnjih poslova više od pola godine odbija da Policijskom sindikatu Srbije (PSS) dostavi polise osiguranja kojima su osigurani zaposleni u tom ministarstvu, vozila, oprema, objekti i životinje.

  Na odluku MUP nije uticalo ni rešenje Poverenika za informacije od javnog značaja, koji je 6. novembra naložio dostavljanje traženih podataka.

  Nije logično da je radnik osiguran, a da ne zna ni gde, ni od čega, ni kod koga, ni u kom vremenu, navodi Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

  Prema njegovim rečima, poverenik je dao MUP rok od pet dana da sindikatu dostavi informacije, ali oni ni dve nedelje kasnije još uvek ništa nisu dobili.

  Pretpostavljam da će sada poverenik da izrekne novčane kazne Ministarstvu, ali ni to ih neće primorati da promene odluku. Kazne MUP će na kraju plaćati narod iz budžeta, kaže Mijailović, dodajući da bi bio drugačiji epilog kada bi kazne lično plaćali rukovodioci Ministarstva.

  Predsednik PSS pretpostavlja da MUP prikriva polise osiguranja zbog toga što se plaše reakcije zaposlenih kada saznaju koliko država vrednuje njihove živote.

  Policijski sindikat je u aprilu od MUP tražio polise osiguranja. MUP je krajem maja zahtev odbio, pod obrazloženjem da su traženi podaci tajna. PSS se potom žalio Povereniku koji je početkom meseca doneo rešenje kojim se MUP nalaže da dostave polise.

  redakcija lista Danas od MUP nije dobila odgovore na pitanja zbog čega u datom roku nisu postupili po rešenju Poverenika, kao i da li planiraju da dostave polise osiguranja u narednom periodu.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE