Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako postići prirodno zamućenje na fotografiji?

  Na svojim fotografijama često pokušamo da postignemo efekat zamućenja elemenata van fokusa. Količina zamućenja se povećava kada fotografija ima malu dubinu polja ili veću oblast izvan fokusa. Stoga, upravljanje količinom zamućenja pozadine na fotografijama zavisi od povećavanja zamućenih oblasti. Ovo se postiže korišćenjem brzog objektiva, snimanjem sa velikim otvorom blende, povećavanjem razdaljine između subjekta i pozadine.

   

  Kompozicija

  Odabir kompozicije fotografije takođe je važan, te se tako preporučuje da birate subjekte sa vidljivim istaknutim delovima u oblasti izvan fokusa. Interesantan efekat dobićete i fokusiranjem na prednji plan i to tako što ćete se odmaći od subjekta na slici i dodati detalje u prednjem planu, blizu objektiva.

   

  Aparat, telefon, obrada

  Ipak, ostvarivanje zamišljene fotografije često zavisi i od opreme koju koristite. DSLR fotoaparati ubedljivo su najbolji odabir, pošto je na osnovnim modelima fotoaparata i pametnim telefonima teže postići naglašene oblasti izvan fokusa. Ponekad se za postizanje zamućenja pozadine služimo i različitim aplikacijama, ali finalni rezultat i u ovom slučaju može biti fotografija koja ne izgleda prirodno.

   

  Jednostavno ispričajte svoju priču

  Za one koji tek ulaze u svet DSLR aparata idealan  saputnik je Canon EOS 2000D. Ovaj uređaj kreiran je za ljude koji traže novo iskustvo i žele lako da podele svoje avanture na društvenim mrežama. Njegov senzor od 24,1 megapiksela ima 19 puta više površine od mnogih pametnih telefona i omogućava beleženje vaših priča uz prelep efekat zamućivanja pozadine, čak i pri nezgodnom svetlu. Osim toga, moćna kombinacija APS-C senzora, DIGIC 4+ procesora za obradu slike, lakog Wi-Fi povezivanja i jasnog uputstva za funkcije fotoaparata, omogućava da priče budu zabeležene na detaljnim fotografijama i Full HD video snimcima, a zatim i jednostavno podeljene.

   

  Canon EOS 2000D  poseduje i jednostavnu za korišćenje opciju vodiča kroz funkcije u okviru samog fotoaparata, što je savršeno za one koji žele da unaprede svoj pripovedački potencijal, nakon prelaska sa pametnog telefona na fotoaparat. Pored osnovnog, automatskog, režima fotografisanja, donosi još šest režima rada, kao i niz kreativnih filtera, pa korisnici mogu eksperimentisati sa ručnim podešavanjima i koristiti umetničku slobodu kako bi ispričali dinamične i živopisne priče.  Kompatibilan je sa preko 80 Canon EF i EF-S objektiva i velikim asortimanom dodatne opreme, što početnicima daje veliki izbor, kako budu napredovali i unapređivali svoje fotografske veštine.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE