Kako je prvi čovek AstraZenece postao NAJPLAĆENIJI DIREKTOR?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako je prvi čovek AstraZenece postao NAJPLAĆENIJI DIREKTOR?

  Izvršni direktor  britanske farmaceutske kompanije AstraZeneka najplaćeniji je izvršni direktor u Velikoj Britaniji 2020. godine. Njegova zarada je tada bila preko 27,4 milion dolara, i to u najvećoj meri zbog proizvodnje i isporuke vakcine protiv koronavirusa. Inače, više miliona doza AstraZeneke primljeno je ove godine.

  Inače, direktor je po nacionalnosti Francuz i zove se Paskal Sorio. Po struci je veterinar, a poznat je po tome da je, nakon što je postao direktor 2012., pomogao kompaniji AstraZeneka da obnovi svoju reputaciju tako što je ulagao u oblast istraživanja i razvoja. Takođe, kako mediji pišu, poznat je i po tome da da je odbio višemilionsko preuzimanje koje je kompanija Fajzer planirala, kako bi održao nezavisnost.

  Sorio je jedan od najbolje plaćenih rukovodilaca u farmaceutskoj industriji, mada je u prošlosti pokušavao to da ospori. Ljubitelj je vrednih nekretnina, a nedavno je kupio kuću u Sidneju vrednu 8 miliona dolara. Sorio ima i lokal na severnoj obali i vikendicu sa tri spavaće sobe koja košta 2.737.000 dolara. Kuća u kojoj su do sada živeli takođe košta ogromno bogatstvo, pišu mediji.

  Ove godine se očekuje da će njegovi prihodi, uključujući platu, ali i bonuse, znatno porasti.

  Od vakcina zaradili 275 miliona dolara

  Farmaceutska kompanija saopštila je da joj je prodaja vakcina u prvom kvartalu donela prihod od 275 miliona dolara što je više od očekivanog.

  Ovo je prvi proizvođač lekova koji je objavio finansijske detalje o distribuciji i prodaji vakcina. Kompanija je objavila da neće ostvarivati profit od vakcina dok traje pandemija.

  AstraZeneka navodi da je širom sveta isporučila oko 68 miliona doza. Prodaja u Evropi donela je 224 miliona dolara, u zemljama u razvoju 43 miliona, a u ostatku sveta osam miliona dolara, dodaje se u izveštaju.

  Ukupan prihod kompanije, koji obuhvata i uplate koje su rezultat saradnje s drugim firmama, povećan je 11 posto u prva tri meseca godine i dostigao je 7,32 milijarde dolara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Sccreenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE