Imaju bonuse DVOSTRUKO VEĆE od proseka EU i sada NEĆE POREZ na to

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Imaju bonuse DVOSTRUKO VEĆE od proseka EU i sada NEĆE POREZ na to

  Poslanici u luksemburškom parlamentu raspravljaće o ukidanju poreza na bonuse zaposlenih na kraju godine i 13. plate, nakon što je peticija prikupila dovoljno potpisa kako bi ovo pitanje ušlo u parlament.

  Na sajtu luksemburškog parlamenta objavljeno je da je peticija dobila 5.000 potpisa, čime je premašen prag od 4.500 za kvalifikovanje za debatu.

  “Svaki zaposleni koji plaća porez na prihod i doprinose za socijalno osiguranje 12 meseci, ne bi trebalo da plaća porez na 13. platu ili bilo koji drugi bonus”, navodi se u peticiji i dodaje da “bonus dat zaposlenom za njegove zasluge i posvećenost poslu i kompaniji ne treba oporezivati”.

  U tekstu se navodi da se na 13. platu i bonuse obično plaća mnogo veći porez nego na redovne plate, što za posledicu ima veliku razliku između bruto zarade i neto plate koju je zaposleni zaista primio. Na to se dodaju doprinosi za socijalno, uključujuči zdravstveno, penziono i dugoročno osiguranje, koji se naplaćuju do kraja godine.

  Bonus u proseku predstavlja otprilike 15 odsto godišnjih zarada ljudi u Luksemburgu, što je dvostruko više od proseka u EU, objavila je u junu statistička agencija.

  Još nije određeno kada će biti održana debata o zahtevu iz peticije u parlamentu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE