Kako je na novom poslu - Dragan Lupšić, direktor, PwC Legal

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako je na novom poslu – Dragan Lupšić, direktor, PwC Legal

  • Šta je bolje: menjati posao s vremena na vreme ili biti veran jednoj firmi?

  Mislim da je najbolje biti posvećen i lojalan jednoj firmi. Međutim, često je, da biste ostvarili lični rast i profesionalno napredovali, potrebno promeniti i posao i firmu, otvoriti neke nove vidike, reflektovati ono što ste do tada uradili, postaviti sebi nove ciljeve i hrabro napraviti promenu.

  • Kako je vama protekao prvi dan na novom poslu?

  Fantastično. Iako i dalje većina kolega radi od kuće, tog dana je, na opšte iznenađenje i sticajem raznih okolnosti, bilo dosta kolega prisutnih u kancelariji, tako da sam, pored direktnih kontakata uživo i onih putem video-poziva, imao takvu srdačnu dobrodošlicu da sam se u jednom danu osetio da pripadam sredini kojoj sam se pridružio.

  • Koji je vaš savet kako se postaviti prema novim kolegama na novom radnom mestu?

  Onako kako se postavljate prema svim ljudima koje tek upoznajete: biti ono što jeste od prvog dana i ophoditi se s poštovanjem.

  • Navedite nam tri razloga kada je, po vašem mišljenju, neophodno promeniti posao.

  Kada više ne osećate sreću, radost i zadovoljstvo onim što radite i sredinom gde se nalazite. Kada više ne vidite svrhu niti lični doprinos nekoj svrsi i viziji. Kada vam nedostaje podrške za ono što radite, bilo da je u pitanju način na koji nešto radite ili vizija i strategija koja vas vodi da uradite nešto dobro, ispravno i veliko.

  • U dosadašnjoj karijeri ste menjali industrije u kojima ste radili: od duvanske, preko FMCG, a sada ste u revizorsko-konsultantskoj kući koja pripada čuvenoj „velikoj četvorci”. Da li vam je to bio dodatni izazov prilikom promene radnog mesta? Koliko vam je vremena u proseku potrebno da se uhodate ne samo u novoj firmi već i u novoj oblasti poslovanja?

  Nekoliko promena velikih sistema i industrija (zaboravili ste i početak karijere u advokatskoj kancelariji i, nakon toga, rad u sektoru teške metalske industrije) doprinelo je tome da steknem bogato i raznovrsno iskustvo. Sva znanja i sve veštine koje sam tokom svoje korporativne karijere stekao mogu sada da pružim klijentima kroz rad u kompaniji za pružanje profesionalnih usluga, u kojoj mogu dalje da se razvijam kroz učenje od kolega sa lokalnom ekspertizom, kao i širom PwC globalne mreže. Upravo su mi sve te promene dale dovoljno znanja, ali prevashodno iskustva da se brzo uhodam na novom radnom mestu i nesmetano nastavim svoju karijeru.

  Izvor: BIZlife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE