Japan očekuje 15 milijardi dolara od Olimpijskih igara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Japan očekuje 15 milijardi dolara od Olimpijskih igara

  Tokio je gotovo spreman za početak Letnjih olimpijskih igara 2020. godine, a procene organizatora su da će “zemlja izlazećeg sunca” od najveće sportske smotre zaraditi skoro 15 milijardi dolara.

  Čitava japanska prestonica je u obeležjima OI, a radovi na izgradnji Olimpijskog sela, stadiona, ali i rekonstrukciji postojećih objekata, uveliko traju, pa se organizatori nadaju da će sve biti gotovo do polovine sledeće godine.

  Prema njihovim procenama, organizacija Olimpijskih igara, Tokio i Vladu Japana koštaće oko 12,6 milijardi dolara. Ipak, u poređenju sa projektovanom zaradom, od oko 27 milijardi dolara, ulaganje ne predstavlja neki veliki izdatak za ovu zemlju.

  Zadovoljni smo kako teku pripreme, a neka predviđanja su nam da će tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara biti prodato više od 10 miliona karata, kazao je u Tokiju, u razgovoru za Novosti, direktor Odeljenja za odnose s javnošću Organizacionog komiteta Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Kentaro Kato.

  Dobar deo posla, na Olimpijskim igrama, poneće volonteri. Očekuje se da će ih biti oko 80.000. Do sada se prijavilo više od 100.000 ljudi.

  Ono što je izvesno da će izdvojiti OI u Tokiju, jesu najnovija tehnološka dostignuća. Tako će dobri i uslužni domaćini biti i sami roboti. Oni će služiti da se posetioci, ali i učesnici, lakše snalaze, kao i da budu prevodioci. Pričalo se i da će ljude tada prevoziti automobili bez vozača, ipak to niko nije mogao zvanično da potvrdi u Organizacionom odboru u Tokiju.

  Očekujemo da će oko dva miliona radnih mesta biti otovoreno tokom samih Olimpijskih igara, naglasio je Kato.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE