Inspekcija ZATVORILA kinesku fabriku za reciklažu kod Zrenjanina

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Inspekcija ZATVORILA kinesku fabriku za reciklažu kod Zrenjanina

  Inspekcija za zaštitu životne sredine u Zrenjaninu privremeno je zabranila rad kineske fabrike za reciklažu u Perlezu zbog pritužbi građana na zagađenje, rekao je agenciji Beta zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

  “Jutros u 9.30 naložena je obustava rada dok se ovi problemi ne reše. Inspekcija je uočila da postoje određena odstupanja na osnovu izveštaja koji je urađen i doneto je rešenje s ciljem da investiror ispuni sve nepravilnosti koje je inspekcija evidentirala”, rekao je on.

  Santovac je rekao da je na terenu i Vodna inspekcija i inspekcija Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i šumarstvo i da se i od njih očekuje izveštaj, a da je kineski investitor primio obaveštenje i da će postupiti po tom obaveštenju.

  “Oni su svesni problema, a želja je da zajednički radimo na rešenju. Nama je u interesu svako radno mesto, ali isto tako želimo da sačuvamo životnu sredinu i da se poštuju sve mere i tako ćemo funkcionisati”, rekao je još Santovac.

  U obrazloženju rešenja, inspekcija je navela da je nalog za vanredni inspekcijski nadzor dat nakon što im se obratilo 70 građana sa predstavkama koje se odnose na pojavu neprijatnih mirisa nastalih radom postrojenja za skladištenje i tretman otpadne plastike.

  Inspekcija je navela da se kineskom investitoru privremeno zabranjuje obavljanje tehnološkog procesa ektruzije i granulisanja mlevene plastike, kao i rad uređaja za prečišćavanje otpadnih gasova iz postrojenja za tretman otpadne plastike.

  Zabrana se primenjuje do dostavljanja rezultata ispitivanja koji dokazuju da nema štetnog uticaja na životnu sredinu, odnosno dok se ne ispita efikasnost postrojenja odnosno uređaja za smanjenje emisije.

  Meštani Perleza i aktivisti navode da su zbog rada tog postrojenja zatrovani voda i vazduh, kao i kanal za navodnjavanje koji se sada zatrpan smećem, a kako su ukazali, ugrožena je i crpna stanica pomoću koje se celo selo snabdeva vodom, a koja je na samo stotinak metara od fabrike.

  Kompanija Feitiansuje bavi se proizvodnjom proizvoda od plastike i preradom plastike u nekadašnjim pogonima firme Begej-plast iz Perleza.

  Mihajlović: Ziđinu u Boru ZATVOREN RUDNIK Jama

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE