Mihajlović: Ziđinu u Boru ZATVOREN RUDNIK Jama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mihajlović: Ziđinu u Boru ZATVOREN RUDNIK Jama

  Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je zbog zaštite životne sredine Ziđinu u Boru zatvoren rudnik Jama, kao i da ta kompanija mora do 30. aprila potpuno da završi novo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda kako bi se reka Pek zaštitila od zagađenja.

  Mihajlović je gostujući u Uranku na TV K1 rekla da sada ministarstva za energetiku i životnu sredinu rade zajedno, što ranije nije bio slučaj, kao i da su inspekcije danonoćno na terenu, kako na vodotocima tako i u rudnicima.

  Tokom leta prvi pozivi za sufinansiranje zamene stolarije

  Mihajlović je najavila i da će u junu početi da radi Uprava za energetsku efikasnost, koja će do 50 odsto sufinansirati troškove zamene stolarije u domaćinstvima, kao i da će do kraja leta biti realizovani prvi javni pozivi.

  “Hoćemo da probamo da prve javne pozive završimo do kraja leta, to znači da na jesen već jedan deo ljudi može da krene u taj posao, a da do Nove godine možemo da kažemo da je pokrenuto bar 10 odsto domaćinstava da menjaju stolariju”, rekla je Mihajlović.

  Država plaća 50% troška za ZAMENU STOLARIJE, prvi novac u junu

  Izvor: K1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE