Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IMLEK: Nema trajne nestašice mleka, otkup smanjen zbog suše

  Kompanija IMLEK je saopštila da je proizvodnja sirovog mleka u Srbiji smanjena zbog rasta troškova, pre svega zbog poskupljenja stočne hrane, da je to uzrok smanjenog otkupa od proizvođača, ali da nema trajne nestašice mleka.

  „Nema razloga za brigu da će biti trajne nestašice mleka“, navodi se u odgovoru na pitanja Bete da li je smanjen otkup mleka, zašto se otkupna cena godinama ne povećava iznad 40-50 dinara po litru, a Imlekovi proizvodi u prodavnicama poskupljuju.

  IMLEK je preko PR agencije odgovorio da je „poremećaj na tržištu mleka nastao kao posledica suše i poskupljenja stočne hrane“, ali da „nikako nije u dimenzijama koje ugrožavaju kontinuirano snabdevanje tržišta Srbije mlekom i mlečnim proizvodima“.

  „Navodne nestašice su delimično uzrokovane i povećanom potražnjom i kupovinom usled glasina da mleka neće biti“, naveo je IMLEK.

  Vlada povećala najvišu maloprodajnu cenu mleka, koliko će nas koštati litar?

  IMLEK koji se smatra najvećom kompanijom mlekarske industrije u Srbiji gde ima ima dva proizvodna pogona, regionalna je kompanija koja posluje i u BiH i Severnoj Makedoniji gde ima po jednu mlekaru, a posluje i u Crnoj Gori.

  Otkupljuje mleko od više hiljada farmera-kooperanata u celom regionu. Ta firma koja postoji više od šest decenija, ima više od 200 mlečnih proizvoda.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE