Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  zorana mihajlović

  Ministarka nije obaveštena: Iz novina saznala da je odbačena prijava protiv Grčića

  Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas u Nišu da nije dobila zvaničnu potvrdu da je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora „Elektroprivrede Srbije“ (EPS) Milorada Grčića, ali kako je dodala, moguće je da je to slično onome „da žena poslednja sazna da je prevarena“.

  Mihajlović je rekla da je informaciju o tome da je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu videla u novinama.

  „Ministarstvo rudarstva i energetike nije dobilo ni jedan zvanični papir iz tužilaštva da je odbačena prijava, a tačnije mi imao tri prijave protiv Grčića“, istakla je ona.

  Ne radi se samo o jednoj, već tri prijave

  Kako je kazala, jedna prijava je Višem tužilaštvu u Beogradu zbog toga što je na nezakonit način vršio svoju funkciju v.d. direktora, druga prijava je Tužilaštvu za organizovani kriminal, zato što je neistinama i lažima pravio paniku i napravio petočasovni zastoj u proizvodnji koji je koštao 60 miliona dinara, a treća prijava je Tužilaštvu za organizovani kriminal za sve što se desilo u EPS-u decembru prošle godine, zbog čega je država bila na ivici kolapsa.

  milorad grčić

  „Tužilaštvo je nezavisan organ. Čekam da dobijem zvaničnu informaciju o tome šta su odlučili pa da mogu da komentarišem. Jesam iznenadjena ako je tačno da je prijava odbačena. Zaista mislim da nema veze sa pravdom i zdravim razumom. To je ludost“, istakla je Mihajlović.

  Kako je kazala, istina je da danas plaćamo stotine miliona evra zbog lošeg upravljanja EPS-om.

  „EPS je i noćas uvozio električnu energiju i dao za to 1,8 miliona evra. To radimo skoro svakog dana, a zima još nije došla“, izjavila je Mihajlović.

  Ona je istakla da restrikcije struje neće biti, ali da moraju svi da štede struju, a lokalne samouprave i javna preduzeća moraju do 15. septembra da predaju planove uštede energije, nakon čega će Vlada Srbije odlučiti da li će trenutne preporuke za štednju postati obavezujuće.

  Mihajlović kazala da se nada da će dati rezultate to što je Ministarstvo rudarstva i energetike podnelo krivične prijave za nesreću u rudnika „Soko“ u Sokobanji, jer, dodala je, postoje zaista neosporni dokazi za to.

  „Prijava protiv Grčića, ostali neka traže drugi posao“

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Emil Vaš/Ministarstvo/Zoran Petrović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE