Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ilon Mask želi CEO TVITER: Ponudio neverovatnih 43 milijardi USD

  Ilon Mask je ponudio da kupi Tviter za 54,20 dolara po akciji i pritom izjavio da kompaniju treba pretvoriti u privatnu. Vlasnik kompanija Tesla i SpaceX je to objavio nešto više od nedelju dana nakon što je prvi put otkrio da je kupio udeo od 9,2 odsto u kompaniji.

  Ilon Mask nudi oko 43 milijarde dolara za Tviter, a tim povodom se obratio predsedniku Tvitera Bretu Tejloru u pismu.

  „Uložio sam u Tviter jer verujem u njegov potencijal da bude platforma za slobodu govora širom sveta, i verujem da je sloboda govora društveni imperativ za funkcionalnu demokratiju“, napisao je Mask.

  Prema Maskovom mišljenju, kompanija treba da postane privatna jer ne može „ni napredovati ni služiti“ slobodi govora u trenutnom stanju.

  „Kao rezultat toga, nudim da kupim 100% Tvitera za 54,20 dolara po akciji u gotovini, 54% premije u odnosu na dan pre nego što sam počeo da ulažem u Tviter i 38% premije u toku dana pre nego što je moja investicija bila javno objavljena. Moja ponuda je moja najbolja i konačna ponuda i ako ne bude prihvaćena, morao bih da preispitam svoju poziciju kao akcionara“, napisao je on i naglasio da Tviter ima izuzetan potencijal, kao i da će ga otključati.

  Tviter

  Tviter razmatra Maskovu ponudu

  Akcije Tvitera skočile su za više od 6% u pretprodajnom trgovanju nakon zatvaranja na 45,85 dolara po akciji u sredu. Mask je pozvao Morgan Stanleja za finansijskog savetnika.

  „Upravni odbor Tvitera će pažljivo razmotriti predlog kako bi odredio pravac delovanja za koji veruje da je u najboljem interesu kompanije i svih Tviter akcionara“, navodi se u saopštenju kompanije, koja je odgovorila na podnudu.

  Podsećamo, Ilon Mask je 4. aprila prvi put otkrio da kupio udeo giganta. Kasnije je dobio mesto u upravnom odboru kompanije pre nego što je poništio te planove.

  Ilon Mask

  Elon Musk, Beta

  Generalni direktor Tesle je ranije javno kritikovao kompaniju anketirajući ljude na Tviteru prošlog meseca o tome da li se kompanija pridržava principa slobode govora. Takođe je rekao da razmišlja o izgradnji nove platforme.

  Akcije Tvitera su porasle poslednjih nedelja usled vesti od Maska, ali su porasle za 6 odsto ove godine i 18,5 odsto od početka meseca. Za razliku od njih Tesline akcije su pale za 1 odsto.

  Tesla

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels/Beta AP/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE