Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ikotek

  IKOTEK dolazi u Srbiju i osnažuje menadžment tim

  Ikotek USA, Inc., jedan od vodećih ODM (Original Design Manufacturer) proizvođača uređaja za IoT (Internet of Things) i pružalaca EMS (Electronics Manufacturing Services) usluga iz Sjedinjenih Američkih Država, objavio je svoje prisustvo u Beogradu, a u okviru svoje posvećenosti globalnom rastu i širenju tržišta.

  Ova strateška odluka jača položaj Ikoteka kao značajnog učesnika u tehnološkoj industriji, istovremeno šireći njegovu sposobnost pružanja inventivnih rešenja klijentima širom sveta. Osim toga, Ikotek je ojačao svoj EMEA menadžment tim, dovođenjem Vladimira Rakića za direktora Sektora istraživanja i razvoja EMEA regiona, i Juru Gantara za direktora Sektora prodaje.

  Cilj prisustva u Srbiji je povećati sposobnost Ikoteka da pomogne evropskim klijentima pružajući im snažniju podršku u oblastima dizajna, razvoja i konsultacija za IoT rešenja. Ovo će klijentima omogućavati brži izlazak na tržište, istovremeno osiguravajući da Ikotek ostane na čelu dizajna uređaja i kontinuirano unapređuje dizajn proizvoda.

  „Oduševljeni smo što širimo svoje prisustvo u Srbiji, zemlji poznatoj po tehnološkoj stručnosti i izvanrednom izvoru talenata“, rekao je Džo Peterson, izvršni direktor Ikoteka. „Naše ulaganje u Srbiju odražava naše poverenje u potencijal zemlje i našu posvećenost pružanju usluga klijentima na najvišem nivou. Radujemo se bliskoj saradnji sa lokalnim partnerima i značajnom doprinosu tehnološkom ekosistemu Srbije“.

  Srbija se pokazala kao idealna destinacija za ekspanziju Ikoteka. Povoljno poslovno okruženje, jaka infrastruktura i politika koja podržava inovacije pružaju odličnu osnovu za Ikotekove operacije u regionu.

  Ikotekova prisutnost u Srbiji ne samo da predstavlja značajan korak u globalnoj strategiji rasta kompanije, već istovremeno naglašava posvećenost podršci lokalnim ekonomijama i stvaranju mogućnosti za zapošljavanje.

  Očekuje se da osnivanje kancelarije u Beogradu otvori značajan broj visokokvalifikovanih radnih mesta u regionu, dodatno jačajući poziciju Srbije kao tehnološkog centra za razvoj integrisanih (embedded) IoT rešenja za vodeće OEM (Original Equipment Manufacturer) proizvođače.

  „Oduševljen sam što se pridružujem Ikoteku tokom ove uzbudljive faze u kojoj težimo proširenju prisustva kompanije u Evropi“, rekao je Vladimir Rakić, direktor za istraživanje i razvoj. “ Zajedno sa lokalnim timom predano ću raditi na našem rastu na ovom tržištu, kako bismo pružili izuzetnu uslugu našim klijentima“.

  „Radeći u IoT tržištu već mnogo godina, jasno vidim mnogo poslovnih prilika za Ikotek u EMEA regionu i radujem se njihovom ostvarivanju. Sa operacijama u Evropi, bićemo još brži u pružanju kompletnih ODM i EMS usluga“, rekao je Jure Gantar, direktor prodaje.

  Kompanija planira da sarađuje sa lokalnim obrazovnim institucijama i organizacijama radi pružanja obuka i mentorstva, negujući sledeću generaciju tehničkih talenata i podstičući inovacije u Srbiji.

  Svojim prisustvom u Srbiji, Ikotek ima za cilj da ubrza tempo inovacija, uspostavi strateška partnerstva i dalje ojača svoju poziciju jednog od globalnih IoT lidera. Kompanija ostaje posvećena pružanju izuzetne podrške svojim klijentima, osnažujući organizacije i pojedince transformacijom digitalnih rešenja.

  O kompaniji Ikotek USA, Inc.

  Sa sedištem u San Dijegu, Kalifornija, fokus kompanije Ikotek usmeren je ka malim i srednjim preduzećima sa potrebom razvoja ODM rešenja koja u potpunosti koriste prednosti IoT tehnologija, pokrivajući tehnologije podržane od strane mobilnih mreža, uključujući NB-IoT i 5G, zatim satelitskih veza, već uspostavljenih IT rešenja, kao i relativnih noviteta poput veštačke inteligencije za IoT (AIoT).

  Za više informacija: www.ikotek.com ili LinkedIn

  Za medijske pitanja, molimo kontaktirajte: [email protected]

  Izvor: BIZLife

  Foto: Ikotek

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE