Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  HTEC grupa kupila tehnološku kompaniju iz BiH

  Globalna kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, HTEC grupa koja je osnovana u Beogradu kupila je Mistral Technologies, jednu od najvećih tehnoloških kompanija u Bosni i Hercegovini (BiH) čiji tim ima 300 stručnjaka, saopšteno je danas.

  „Pridruživanjem Mistrala, kompanije sa impresivnim portfolijom klijenata, HTEC grupa je sa skoro 600 zaposlenih sada najveća tehnološka kompanija u BiH, a na globalnom nivou, HTEC sada ima više od 2.000 stručnjaka, koji rade na razvoju digitalnih proizvoda i rešavanju najtežih inženjerskih izazova za vodeće svetske kompanije“, navedeno je u saopštenju HTEC grupe.

  Ta kompanija je osnovana u Beogradu 2008. godine, sa sedištem u San Francisku i sa više od 20 razvojno-tehnoloških centara širom Jugoistočne Evrope, strateški ulaže u organski rast i razvoj najboljih stručnjaka u tom regionu.

  HTEC Group (YouTube)

  Najbolje mesto za rad talenata u regionu

  Osnivač i generalni direktor HTEC grupe Aleksandar Čabrilo rekao je da je akvizicija kompanije Mistral deo ambicioznog cilja izgradnje najveće tehnološke kompanije i najboljeg mesta za rad talenata u regionu, „što su i bile polazne osnove sinergije sa vlasnicima Mistrala“.

  „Veoma sam srećan što mogu da objavim akviziciju Mistrala, kompanije sa strašću, liderstvom, inženjerskom izvrsnošću i vrednostima, sličnim našima“, rekao je Čabrilo.

  Omogućavanje talentima da rade na globalno najizazovnijim inženjerskim projektima uz stalni profesionalni razvoj, presudilo je, prema rečima osnivača i generalnog direktora kompanije Mistral Merseda Čamdžića, za donošenje odluke da ova kompanija postane deo HTEC grupe.

  „Odlučili smo se za ovo partnerstvo kako bismo pružili HTEC grupi podršku za nastavak građenja fantastičnog okruženja za rad IT zajednice u ovom regionu i kako bismo omogućili našim inženjerima rad na novim i izazovnim projektima za klijente sa Fortune 500 liste. Spremni smo za novu fazu rasta kroz strateško partnerstvo sa HTEC grupom“, rekao je Čamdžić.

  U narednom periodu, kompanije će, kako je navedeno, zajedno da rade na tome da kroz partnerstvo pruže što veću dodatnu vrednost klijentima, zaposlenima i zajednici u kojoj posluju, a cilj je da zajedno obezbede priliku još većem broju talentovanih stručnjaka iz Srbije, BiH i drugih zemalja regiona, da grade globalno konkurentne karijere.

  Izvor: HTEC

  Foto: YouTube/HTEC

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE