Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Potpisan Memorandum o saradnji NIS-a i Saobraćajnog fakulteta

  Kompanija NIS nastavlja da proširuje krug partnera među obrazovnim institucijama uspostavljanjem saradnje u oblasti obrazovanja, istraživanja i transfera znanja sa Saobraćajnim fakultetom Univerziteta u Beogradu.

  Memorandum o saradnji potpisali su danas Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a i prof. dr Nebojša Bojović, dekan Saobraćajnog fakulteta.

  Cilj ovog Memoranduma je uspostavljanje partnerskih odnosa između NIS-a i Saobraćajnog fakulteta koji su usmereni na unapređenje naučnog, obrazovnog i stručnog povezivanja ove obrazovne institucije sa poslovnim aktivnostima NIS-a. Memorandumom su, između ostalog, predviđeni razmena znanja i iskustava, naučna istraživanja i naučno-konsultativne usluge, organizacija gostujućih predavanja, učešće u zajedničkim projektima, obuke, treninzi i stručna usavršavanja zaposlenih NIS-a, kao i uključivanje studenata fakulteta u programe kompanije namenjene mladima, u skladu sa mogućnostima i potrebama kompanije.

  „Saobraćajni fakultet je prestižni fakultet beogradskog univerziteta i mogu da kažem da već godinama upisujemo u prvom upisnom roku i studente koji su na budžetu i samofinansiranju. Za nas je izuzetno važna saradnja sa privredom, a jedna od najuspešnijih kompanija koja posluje u ovoj zemlji je Naftna industrija Srbije. Zato mi je posebno drago što ona znanja koja isporučujemo našim studentima su upotrebljiva i verifikacija na privrednom tržištu je od krucijalnog značaja“, izjavio je prof. dr. Nebojša Bojović, dekan Saobraćajnog fakulteta.

  Korak napred u saradnji sa obrazovnim institucijama

  Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, istakao je da je kompanija danas napravila značajan korak napred  kada je reč o razvoju saradnje sa obrazovnim ustanovama u Srbiji.

  „NIS je velika kompanija i mi imamo značajno poslovanje širom Srbije i zato smo počeli da razvijamo saradnju sa  fakultetima, i to ne samo sa tehnološkim fakultetima. I danas je ovo još jedan korak napred jer mi proučavamo sebe, trudimo se da motivišemo mlade ljude da dođu u našu industriju i vide koje mogućnosti im pružamo za razvoj karijere, kao i da im omogućimo praksu i nova znanja. Mi smo fokusirani na mlade talente, želimo da se podmladimo, ali i da zadržimo naše mlade talentovane ljude u Srbiji, jer to je strateški cilj  koji imaju i predsednik i Vlada Srbije, i mi hoćemo da se uklopimo u taj jako bitan pravac na kome smo već puno uradili i nastavićemo da radimo“, izjavio je Smirnov.

  Potpisivanjem Memoranduma, NIS i Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu nastavljaju partnerstvo i kroz rad na zajedničkim projektima kao što je merenje saobraćajnog intenziteta na određenim lokacijama u Beogradu, koji je pokrenut na inicijativu kompanije. Kompanija i Saobraćajni fakultet sarađivaće posredstvom NIS-ovog programa „Energija znanja“ koji postoji od 2012. godine i u okviru kog kompanija sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu i stipendira studente širom Srbije. NIS je u okviru ovog programa do sada uspostavio saradnju sa više od 30 fakulteta u našoj zemlji.

  Zbog doprinosa poboljšanju uslova obrazovanja u Srbiji, NIS je prva kompanija dobitnik prestižne „Svetosavske nagrade“ koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

  NIS isplaćuje akcionarima 5,78 milijardi dinara

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE