Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hoće li u komšiluku prvi put ŠTRAJKOVATI – privatnici!?

  Hrvatsko udruženje privatnika koje, za sada, deluje samo preko društvenih mreža najavilo je prvi štrajk privatnog sektora u toj zemlji.

  Naredne nedelje Udruženje zaposlenih i poslodavaca privatnog sektora bojkotovaće sve uplate državnom i lokalnim budžetima i neće plaćati PDV, porez na dobit, doprinose za penzioni i zdravstveni sistem, kao ni režije. „Prvi finansijski štrajk privatnog sektora“ održaće se 2. i 3. decembra.

  To udruženje koje trenutno postoji samo na Fejsbuku uskoro će, kako tvrdi organizator štrajka Darko Zver, uskoro prerasti u Udruženje s ciljem stvaranja pritiska na Vladu kako bi se poreski rasteretio privatni sektor, koji je glavna lokomotiva državnih finansija.

  „Nije nam cilj da stopiramo isplatu penzija ili plata javnom sektoru. Želimo da podstaknemo Vladu da se napokon poreski rastereti hrvatski preduzetnik i zaposleni u privatnom sektoru. Upravo je to sektor iz čijeg se rada finansira kompletan javni sektor, odnosno i obrazovanje i zdravstvo i policija i vojska, a koji se „guli“ porezima i društveno gazi zadnjih 30 godina, naglasio je Zver, čakovečki preduzetnik i vlasnik firme Multipro.

  Povodom najave štrajka privatnika, Glas Istre među pulskim je preduzetnicima sproveo anketu koja je, kako navode, pokazala da su mišljenja o toj akciji podeljena.

  Neki preduzetnici su, naime, izuzetno protiv štrajka, drugi nisu ni čuli da će do njega doći, dok će jedan deo ispitanika podržati prvi štrajk privatnog sektora.

  „Činjenica je da smo mi privatnici prvi na udaru i kao da živimo u nekom paralelnom svetu, tačnije kao država u državi. Mi punimo budžet, a ova država nas destimuliše i stalno kažnjava, mišljenje je jednog pulskog preduzetnika koji je hteo da ostane anoniman.

  Hrvatsku trenutno potresa veliki štrajk prosvetnih radnika, koji je na protestima u ponedeljak u Zagrebu okupio više od 30.000 ljudi.

  Izvor: Novac.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE