Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novopazarci duguju 740 mil. RSD za režije, a direktori zadovoljni

  Trenutni ukupan dug građana Novog Pazara za vodu, smeće i grejanje iznosi oko 740 miliona dinara, objavio je novopazarski radio Sto plus.

  Radio je naveo da najviše tih dugovanja čine neplaćeni računi za utrošenu vodu, jer JKP Vodovod i kanalizacija, trenutno od građana i privrede potražuje oko 352 miliona dinara.

  To preduzeće je samo u prvih deset meseci ove godine građanima fakturisalo oko 179 milona dinara, od čega je putem javnih izvršitelja naplaćeno 131 milion dinara, a za odnošenje smeća JKP-u Gradska čistoća građani duguju oko 270 miliona dinara, što je za osam miliona manje u odnosu na isti period od pre dve godine.

  Direktor Gradske čistoće Emin Omerović kazao je radiju Sto plus da je „u velikoj meri zadovoljan“ naplatom, jer je prekinut trend stalnog rasta potraživanja.

  „Naša potraživanja su sada konstantna i ista su kao dugovanja i možemo reći da smo u boljoj situaciji nego prethodnih godina“, rekao je Omerović.

  Građani tog grada Gradskoj toplani trenutno duguju 118 miliona dinara, nakon što su uspeli da podignu naplatu računa za 90 odsto, a direktor tog preduzeća Vladimir Marinković izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjom naplatom dugovanja, koje je u prvih deset meseci ove godine iznosilo 54 miliona.

  Izvor: Danas

  Foto: Grad Novi Pazar

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE