Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gugl, plata

  Direktor tehnološkog diva obratio se zaposlenima: Nestašica rađa jasnoću

  Tehnološki gigant Gugl usporiće tempo zapošljavanja i ulaganja do 2023. godine, rekao je izvršni direktor Sundar Pičai u mejlu zaposlenima.

  „Kao i sve kompanije, nismo imuni na ekonomske prepreke. Moramo da budemo mnogo više preduzetnički nastrojeni, moramo da budemo fokusiraniji. Moramo da pokažemo veću glad nego u danima kada je bilo sunčano“.

  Kako je rekao, neizvesna globalna ekonomska perspektiva je na prvom mestu, piše CNBC.

  Akcije ove kompanije su do sada pale za 21 odsto. Kompanja je propustila procene analitičara za prvi kvartal, a glavna finansijska direktorka Rut Porat upozorila je da bi mogao da predstoji još jedan težak period.

  Rast je u prvom tromesečju usporen na 23 odsto u odnosu na godinu dana ranije, kada se privreda ponovo otvarala nakon kovid-krize. Ipak, Pičai je u pismu zaposlenima naveo da je kompanija zaposlila 10.000 zaposlenih.

  „Zbog napretka u zapošljavanju koji je postignut ove godine, usporićemo tempo zapošljavanja do kraja godine, dok i dalje podržavamo naše najvažnije mogućnosti. U toku ostatka 2022. i 2023. godine, kompanija će se fokusirati na zapošljavanju inženjera, tehničara i drugih kritičnih pozicija“.

  Gugl: Opreznost u trošenju novca

  Gugl, koji je kroz istoriju mnogo ulagao u istraživanje i razvoj, takođe će biti precizniji oko toga gde troši novac tokom ovog perioda ekonomske neizvesnosti.

  „U jednim slučajevima to će značiti konsolidaciju tamo gde se ulaganja preklapaju. U drugim, značiće pauziranje razvoja i novo raspoređivanje resursa na područja višeg prioriteta. Da kompaniju učinimo delotvornijom zavisi od svih nas. Otvorićemo nove načine i puteve da se svi uključite i podelite ideje kako biste pomogli i zato ostanite tu“.

  Pichai je završio poeuku rekavši zaposlenima da „nestašica rađa jasnoću“ naglašavajući da je „uzbuđen što smo u jednom ovakvom trenutku“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE