Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šapić „čuo“ opoziciju: Zatvoriće kladionice blizu škola

  Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je prihvatio predlog opozicije, koji je stigao u Skupštinu grada, a tiče se udaljenosti kladionica od škola.

  Grad će od svih škola, tražiti podatke o kladionicama koje su im preblizu, pa će od Uprave za igre na sreću Ministarstva finansija zatražiti njihovo zatvaranje, što bi moglo da bude već u septembru, poručio je Šapić, a saopštila Gradska uprava.

  Kako se dodaje u saopštenju, Šapić je na taj način održao reč koju je dao na poslednjoj sednici gradskog parlamenta da je spreman da prihvati svaki dobar i konstruktivan predlog opozicije.

  Šapić je podsetio da je pre deceniju, kao zamenik gradonačelnika, baš on radio na tom problemu, jer niko nije bio spreman da ga se lati.

  „Apsolutno prihvatam njihov predlog da pošaljemo zahtev svim školama i da dobijemo spisak kladionica koje su suprotno zakonu bliže školama nego što je predviđeno“, rekao je Šapić.

  Dodao je da će biti upućen zahtev Ministarstvu finansija, odnosno Upravi za igre na sreću, da sve kladionice koje se nalaze na nepropisnoj udaljenosti od škola budu zatvorene, kao što je to bio slučaj pre više od 10 godina, kada je on bio pomoćnik gradonačelnika.

  Šapić je naveo i da će nova gradska vlast pokazati da je moguće sarađivati i da će svaki dobar predlog prihvatiti, te da nada da će predlog u vezi sa školama i kladionicama biti brzo i realizovan.

  Škola (Pixabay)

  On je pozvao opoziciju da, ako ima spisak kladionica nepropisno udaljenih od škola, to pošalje Skupštini grada, koji će biti dopunjen onim što škole budu poslale.

  „Kontrola i izlazak na teren mogli bi da se obave tokom jula i avgusta, te da od septembra počne i zatvaranje nepropisno udaljenih kladionica“, zaključio je Šapić.

  IZJAVA DANA: Džabe ti lemur, Vesiću, kad nisi cev popravio (VIDEO)

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE