Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Aleksandar Vučić

  „Grčić odlazi, Rio Tinto staje, stiže pomoć zdravstvu…“

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Milorad Grčić više neće biti direktor Elektroprivrede Srbije. Kaže i da Srbija sada nema nikakvih problema ni sa strujom, ni sa snabdevanjem gasom.

  Sve je uključeno, svi sistemi rade, kazao je Vučić, i istakao da Srbija danas pokriva 90 odsto potreba za električnom energijom, a ostalo se kupuje i budžet za sada podnosi te troškove.

  Najavio je da će se ponovo čuti telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, kako bi od Nove godine tražio nove količine gasa.

  Građani ne treba da brinu, neće biti bez struje i gasa, rekao je Vučić i istakao da je samo 1,6 odsto stanovnika imalo problema sa strujom i zbog toga će platiti samo pola računa.

  Vučić je ponovio da cena struje neće rasti niti će biti restrikcija.

  Jednokratna pomoć zdravstvenim radnicima i penzionerima

  Vučić je najavio i da će zdravstvenim radnicima isplatiti 10.000 dinara jednokratne pomoći krajem januara ili početkom februara iduće godine.

  Tvrdi da javni dug Srbije neće preći 57 odsto BDP.

  „Plate nam rastu brzo, najviše u vojsci i u zdravstvu. Moraćemo da vodimo i o policiji računa. Ono gde je značajan, ali nedovoljan, su penzije i zato ćemo da im pomažemo kad god možemo“, rekao je predsednik i dodao da najavljena jednokratna pomoć od 20.000 dinara penzionerima iduće godine nije zbog izbora.

  Prema njegovim rečima, Srbija se suočava sa finansijskim problemima koje, kako je naveo, vlast rešava.

  Naravno da Rio Tinto staje sa projektom Jadar

  Opet ću da odem u Korenitu, Gornje i Donje Nedeljice, da razgovaram sa ljudima da vide da li smo ispunili šta su tražili, izjavio Vučić, uz napomenu da Rio Tinto „naravno“ da staje sa projektom Jadar zbog odluka države.

  „Ulažemo devet puta više nego 2012. godine u zaštitu životne sredine. Srbiji je potrebno da se bavi zelenom agendom i ekologijom, ali da isterujute investitore kad vam padne na pamet i kad vam se neka fabrika ne dopada, to možete sa drugim predsednikom i vladom, ali na izborima“, rekao je Vučić.

  Istakao je da će ići da kaže gađanima da se trafo stanice grade zbog njih, da bi imali struju, a ne zbog projekta Jadar.

  Ministarstvo izdalo lokacijske uslove Rio Tintu za izradu postrojenja za jadarit

  Izvor: N1, Nedeljnik, Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE