Građevinari traže pomoć: Gvožđe za godinu dana DUPLO SKUPLJE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  građevinari

  Građevinari traže pomoć: Gvožđe za godinu dana DUPLO SKUPLJE

  Građevinari u Srbiji pripremaju pismo kojim će se obratiti udruženju u Privrednoj komori Srbije (PKS) za pomoć jer zbog astronomskog poskupljenja građevinskog materijala ova industrija dosta otežano posluje.

  “Pripremamo zahtev za pomoć jer cene građevinskog materijala svaki dan rastu i građevinski sektor je na kolenima, stara slava je iza nas“, izjavilo je nekoliko predstavnika firmi iz tog sektora.

  Vlasnik stovarišta „Šehovići“ u Obrenovcu Ilija Jovičić rekao je da po ceo dan menjaju cene i da sve češće za novac od prodatog materijala uz maržu ne može da se kupi ta ista količina robe.

  “Roba poskupljuje skoro svake nedelje, sve je poskupelo. Blok za zidanje je prošle godine u ovo vreme u veleprodaji koštao 19 dinara, sada je 33 dinara, tona gvožđa je sa 550 evra poskupela na 1.100 evra”, rekao je Jovičić.

  građevinari

  kuća, građevina, poskupljenje materijala

  Dodao je da je sve teže kupiti građevinski materijal u domaćim fabrikama, jer su najverovatnije povećale izvoz zbog rasta tražnje te robe na svetskom tržištu.

  Potražnja građevinskog materija, prema njegovim rečima, još ne pada jer se završavaju započeti građevinski radovi iz straha da bi svakim danom materijal bio sve skuplji, ali sve manje se započinje nova gradnja.

  Jovičić je rekao da je građevinsko tržište Srbije malo i osetljivo i da neće dugo moći da funkcioniše po sadašnjim uslovima, pa će u jednom trenutku previsoke cene građevinskog materijala i goriva potpuno zaustaviti tražnju i poslovanje građevinskog sektora.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE