Gondola će morati da prevozi bar 2.000 putnika dnevno

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gondola će morati da prevozi bar 2.000 putnika dnevno

  Povezivanje Ušća i Kalemegdana žičarom, smatraju mnogi, kosi se sa istorijskim nasleđem, ali pored toga, ni ona prosta ekonomska računica o brzini isplativosti iste ne ide na ruku protagonista ovog, kako najavljuju, turistički važnog projekta.

  Gondola koja bi trebalo da spoji park Ušće sa Kalemegdanom koštaće 1,8 milijardi dinara ili 15 miliona evra, a prema rečima zvaničnika, rok za povraćaj investicije je šest godina.

  Planirane cene karata za gondolu, koja će imati kapacitet da preveze 3.000 putnika dnevno, taj jedan kilometar iznose 430 dinara (3,6 evra) za odrasle i 300 dinara (2,5 evra) za decu.

  Da bi se investicija od 15 miliona evra otplatila za šest godina kako je najavljeno (i to bez troškova korišćenja i održavanja koji nisu poznati), gondola mora da prihoduje 25 miliona dinara mesečno, svaki mesec narednih šest godina. To je skoro 60.000 prodatih karata (za odrasle).

  Na dnevnom nivou to znači skoro 2.000 karata i to svaki dan u godini, bilo da je lepo vreme ili kiša, leto ili zima, radni dan ili vikend.

  Gondola bi trebalo dakle da ima iskorišćenost od 67 odsto i to pri ovim nimalo niskim cenama za srpski standard, piše DANAS.

  [preporucene_vesti ids=”326933″]

  Izvor: Danas

  Foto: Beoinfo

  What's your reaction?

  Komentari

  • Nonsens

   Dvoje dece, mama i tata, treba da plate 1500 dinara? A ako pređu peške ili autom, i dodaju koji dinar, - imaju lep ručak. Računica je jasna. Ipak, koristio bih žičaru jednom, da obradujem mališane neobičnim iskustvom. Ali, samo jednom i NIKADA VIŠE. Pa da li su oni normalni?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE