Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Geneks, Eureka bar

  Prodat još jedan simbol Beograda: Geneks kula otišla za 2,4 milijarde RSD.

  Poslovna polovina Geneks kule u Novom Beogradu, jedan od simbola glavnog grada Srbije, danas je prodata za 2,4 milijarde dinara, objavio je N1.

  Za kupovinu se nadmetalo sedam kupaca, a ko će potpisati ugovor nije bilo poznato odmah, pošto je krajnju cenu izlicitirao zastupnik kupca. Početna cena za Geneks kulu bila je 834 miliona dinara.

  Licitaciju u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika na kratko je prekinuo narodni poslanik i ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, pa je pozvana i policija.

  Prisutna je bila i Radmila Vasić iz Dveri, a ona i Jovanović su sve vreme dok je trajala licitacija, uzvikivali: „Ne prihvatamo“.

  Ko je kupio Geneks?

  Kupac poslovnog dela Geneks kule je preduzeće Eureka bar doo iz Beograda, koja je u vlasništvu Aleksandra Kajmakovića, poznatijeg kao Aca Bosanac, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

  Direktor ovog preduzeća je Marko Milovanović. Firma je registrovana za usluge pripremanja i posluživanja pića.

  Aca Bosanac je vlasnik nekoliko restorana u Beogradu – Temperament, Casina, Boutique, Kod konja, Dva goluba, Zlatni bokal, Tri šešira, La Fayette i drugih.

  Aleksandar Kajmaković je javnosti postao poznat pre šest godina kada je Željko Rutović pucao i ranio Predraga Rankovića Peconija u hotelu Prag, pišu domaći mediji.

  Kako navodi Nova, povod za pucnjavu bila je kupovina restorana „Venecija“ u Zemunu, a za restoran su bili zaintresovani Peconi, Rutović i Joca Amsterdam. Peconi je hteo da uzme Veneciju, a kupovina je trebalo da ide upravo preko Kajmakovića.

  Vlasnik Eureka bara hapšen je i zbog saradnje sa Veljkom Belivukom. On je februara 2021. uhapšen u jednom od svojih kafića, a policiji je pričao o svojim poslovnim odnosima sa Veljkom Belivukom, poznanstvu sa Slavišom Kokezom, kao i komunikaciji koju je imao sa Dijanom Hrkalović, bivšom državnom sekretarkom u MUP-u.

  Geneks na prvoj licitaciji ponuđen za 2 mlrd. RSD

  Poslovni deo Geneks kule je na prvoj licitaciji bila ponuđena za dve milijarde dinara, a na drugoj za 1,46 milijardi dinara. ;

  Novi vlasnik kupio poslovni deo Geneks kule, koja se sastoji od 28 posebnih delova površine 14.943 kvadrata, zatim poslovni prostor od 27. do 37. sprata površine 1.450,39 kvadrata, kao i poslovni i garažni prostori površine u osnovi 9.023 kvadrata i deset garaža od 6.445 kvadrata, što je ukupno 31.861 kvadrat.

  Ovaj stambeno-poslovni centar proglašen je za spomenik kulture u novembru 2021. godine.

  Izvor: BIZLife, Beta

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE