Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  šapić

  Da li će se nešto graditi na Kalemegdanu nakon preseljenja Zoo vrta?

  Na Kalemegdanu se ništa neće graditi posle preseljenja Zoološkog vrta i ne mogu da verujem da nekome takve gluposti mogu da padnu na pamet i da takve neistine plasira u javnost, rekao je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

  Kako je rekao, time se upravo stiče prvi uslov da se Kalemegdan kao kulturno dobro nađe pod zaštitom Uneska, što do sada nije moglo da se desi jer se tu nalazi zoo-vrt.

  „To treba da bude mesto gde će ljudi da uživaju u našoj istoriji i prirodi“, rekao je Šapić.

  On je na TV Una naglasio da će Kalemegdan biti sigurniji i mirniji, prenosi Beoinfo.

  „Pokušaćemo da ispunimo sve uslove koje Unesko traži, da se zidine konzerviraju i da onda Kalemegdan, kao možda naše najveće kulturno dobro, bude na mestu koje mu kulturološki i pripada“, kazao je gradonačelnik.

  IZJAVA DANA: Šta Beogradu fali, a definitivno nije zoo vrt?

  A šta će biti sa ljudimo koji žive u tom delu Ade?

  Prema njegovim rečima, preseljenje zoo-vrta traži i rešenje za ljude koji u delu Ade Ciganlije žive dugi niz godina.

  „Potrebno je raseliti polulegalno naselje, jer Grad te ljude neće ostaviti na ulici, naći će im odgovarajući smeštaj na osnovu zakona“, istakao je Šapić, dodajući da će životinjama sigurno na novoj lokaciji, Adi Safari, biti bolje, jer će biti u prirodnom okruženju i na dvostruko većem prostoru nego sada.

  Kako je naglasio, bitno je i da se uspostave alternativni načini prelaska na Adu Ciganliju, ne samo zbog Zoološkog vrta, već i zbog same Ade koja je postala mesto koje vikendima posećuje i do 200.000 ljudi.

  Zbog „uskog grla“ koje je tu nastalo ponovo je aktivirana priča pešačko-biciklističkog mosta, a odluka o tome će se naći na predstojećoj sednici Skupštine grada, nakon čega će početi njegovo projektovanje, a ako sve bude teklo po planu do kraja 2025. biće gotov most od Novog Beograda do Ade Ciganlije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE