Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Galenika obeležava 77 godina poslovanja uz rast na tržištima

  Kompanija Galenika, koja je deo brazilske NC Grupe je u prvoj polovini 2022. godine zabeležila značajno proširenje portolija proizvoda, rast na regionalnim tržištima i dalju modernizaciju poslovanja.

  Kompanija je ovog meseca obeležila 77 godina uspešnog poslovanja i liderstva u farmaceutskoj industriji. Na tržištu Srbije, Galenika je ostvarila povećanje prodaje za 12 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je na tržištima regiona gde Galenika posluje (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija) ostvareno povećanje prodaje za čak 29 odsto.

  Uspešno posluje na 15 međunarodnih tržišta

  U Srbiji i regionu, registrovano je 10 novih proizvoda ove godine, dok je 29 pušteno u promet, a do kraja godine je planirano lansiranje još čak 36 proizvoda. Galenika uspešno posluje na 15 međunarodnih tržišta Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

  Na tržištu EU je registrovala šest proizvoda gde je i ostvaren prvi izvoz dijetetskih suplemenata, a otvorene su i kancelarije u Hrvatskoj i Sloveniji.

  Rad na digitalizaciji poslovanja

  Kompanija nastavlja dalju digitalizaciju poslovanja. Na ovogodišnjem SAP-ovom takmičenju, Galenika je dobila posebno priznanje plasmanom u top tri kompanije za kvalitet implementacije u EMEA regionu.

  Pored toga, pokrenut je projekat za implementaciju softvera za detaljno planiranje proizvodnje i prediktivno upravljanje resursima i materijalima (Material and Resource Planning) koji će dodatno unaprediti efikasnost celokupnog lanca snabdevanja, naročito u domenu efikasnosti proizvodnje i upravljanja zalihama.

  „U godini kada obeležava 77 godina postojanja, Galenika ima konstantan rast na tržištu Srbije, u regionu i na međunarodnim tržištima na kojima posluje. Naši proizvodi su dostupni na tri kontinenta i to zbog svog kvaliteta i aktuelnosti za potrošače, kao i dobre poslovne politike. U narednom periodu fokus nam je održavanju kvaliteta, ciljanom razvoju portfolija i dodatnom pozicioniranju proizvoda na tržištima Centralne i Istočne Evrope i MENA regiona“, izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika.

  Farmaceutska kompanija Galenika osnovana je 1945. godine. Krajem 2017. godine, postala je deo NC Grupe (www.gruponc.net.br), koja obuhvata i EMS – najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu i jednu od najvećih farmaceutskih kompanija u celoj Latinskoj Americi.

  Galenika donirala Institutu ,,Dedinje’’ 80.000 EUR

  Izvor: BIZLife

  Foto: Galenika

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE