Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Frilenseri imaju JEDAN ZAHTEV bez čijeg ispunjenja NEMA PREGOVORA

  Udruženje radnika na internetu najavilo je da bi danas tačno u 15 časova trebalo da započnu pregovori sa Vladom Srbije, a obustava slanja poreskih rešenja, poziva i opomena uslov je bez koga frilenseri neće ni započinjati razgovore sa državom o svom statusu. 

  Kako navode iz Udruženja radnika na internetu, njihov stav je da se naplata poreza može vršiti tek kada se uspostavi održiv, transparentan i precizan poresko-pravni okvir za radnike na internetu, a javnost sa njim upozna. 

  Nakon održanog sastanka Udruženja, frilenseri su odlučili da će na današnjim pregovorima postaviti sledeće zahteve:

  1. 1.Obustava postupaka poreske kontrole, donošenja i izvršavanja poreskih rešenja po neodrživom i neadekvatnom poresko-pravnom tretmanu za fizička lica koja su ostvarila prihode iz inostranstva.
  2. 2.Otpočinjanje pregovora za uspostavljanje adekvatnog, održivog i preciznog poresko-pravnog statusa radnika na internetu. Na sastanku je oformljen pregovarački tim udruženja koji čine: Miran Pogačar, predsednik Udruženja radnika na internetu Katarina Pavlović, pravnica Sanda Mračević, pravnica Ivana Popović, ekonomistkinja Suzana Hrabrić, poreska savetnica Stefan Bogdanović, advokat

  „O pozivu za pregovore koje je Udruženje radnika na internetu dobilo juče, u danu Veliki protest ispred Skupštine , obavešteno je i Udruženje frilensera i preduzetnika Srbije koje se saglasilo sa našim predlogom da učestvuju u procesu konsultacija tokom pregovora za rešavanje problema svih radnika na internetu“, navode i pozivaju građane da se okupe pre 15 časova ispred Vlade Srbije i da na taj način pokažu solidarnost.

  Podsetimo, nakon masovnog protesta frilensera u subotu, predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar saopštio je da su ga “upravo zvali iz Vlade”.

  Masovni PROTEST FRILENSERA: Tek što je počeo, STIGAO POZIV iz Vlade (VIDEO)

  Pogačar za BIZLife: Frilenseru sa 300 EUR zarade – dug Poreske od 20.000 EUR

   

  Izvor: BIZlife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE