Frankfurtski aerodrom traži radnike u našoj blizini

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Frankfurtski aerodrom traži radnike u našoj blizini

  Frankfurtski aerodrom planira organizirano dovođenje radne snage iz zemalja jugoistočne Evrope.

  “Mi želimo da se direktno obraćamo potencijalnim radnicima u Hrvatskoj, Bugarskoj i Grčkoj da prihvate neki od poslova u našoj vazdušnoj luci”, rekao je Mihael Muler, direktor kadrovske službe Fraporta, firme koja upravlja jednom od najvećih aerodroma u Evropi, a koja je sa 81.000 zaposlenih najveći poslodavac u Nemačkoj stacioniran na jednoj lokaciji.

  On je najavio da Fraport još ovog meseca želi započeti s informativnim okupljanjima u hotelima u regionu. Primaće se radnici s “minimalnim znanjem” engleskog ili nemačkog jezika.

  Plan je da se time popuni “najmanje pet posto” sadašnjeg manjka radnika, znači oko stotinjak radnih mesta. Sledeće godine bi ovaj broj trebalo znatno da se poveća.

  Muler je naglasio da se ne traže samo visokokvalifikovani stručnjaci, nego i radna snaga potrebna za obavljanja jednostavnijih poslova poput utovara i istovara prtljaga.

  Početničke plate u ovom sektoru se kreću između 25 i 30 hiljada evra bruto godišnje.

  Mueller je naglasio kako je svestan da ovakve plate u regionu Frankfurta, koji slovi kao jedna od najrazvijenijih i najskupljih u Njemačkoj, nisu dovoljne. On je najavio da će za radnike iz jugoistočne Evrope organizovati jeftiniji smeštaj u pansionima u okolini, a dugoročno je najavio i izgradnju povoljnih apartmana.

  Sindikati u Frankfurtskoj vazdušnoj luci dali su zeleno svetlo dovođenju radnika iz jugoistočne Evrope, čime bi se “smanjio pritisak” na trenutno zaposlene.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE