Frilens poslovi nam baš dobro stoje, a novci se samo broje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Frilens poslovi nam baš dobro stoje, a novci se samo broje

  Srbija postaje mesto frilensera, imamo ih više od 100.000 i peti smo među zemljama Evrope po godišnjoj zaradi ovih ljudi. Tako je frilens ili “sam svoj gazda” na internetu postao ozbiljna šansa za zapošljavanje i zaradu, piše Blic.

  Softverski inženjeri, IT stručnjaci, programeri, veb i grafički dizajneri, ali i analitičari podataka, istraživači tržišta, marketinški stručnjaci, prevodioci, finansijski i pravni savetnici, virtuelne sekretarice i dispečeri, svi oni zarađuju novac preko interneta i sami su svoje gazde. U zavisnosti od vrste posla i marljivosti, može da se zaradi od 500 pa do nekoliko hiljada evra mesečno.

  Frilenseri ili honorarci najčešće posao nalaze preko onlajn platformi poput UpWork, gde ima više od 50.000 registrovanih radnika iz Srbije. Prema podacima vodeće svetske platforme za rad putem interneta Elance.com, naša zemlja je po zaradama frilensera na petom mestu u Evropi.

  Poslednji hit u našoj zemlji je posao virtuelne sekretarice. Sve je popularniji među nezaposlenim mladim majkama. Organizovanje poslova iz svoje sobe biznismenima iz Amerike i Australije, ako se radi kvalitetno uz nekoliko dobrih klijenata, donosi zaradu i oko 2.000 evra mesečno. Sa druge strane, uvek su najtraženiji sistem integratori, odnosno ljudi koji su spojili nekoliko veština, pa su i programeri, a bave se i administracijom i bezbednošću mreža. Njihove usluge trenutno se u Srbiji najdeblje plaćaju – od 4.000 do 5.000 evra mesečno.

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE