Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Francuzi uz pomoć specijalnog softvera pune kasu: Otkrili 20.000 neprijavljenih bazena

  Otkriće neprijavljenih bazena francuskoj poreskoj upravi donelo je neočekivani priliv od oko 10 miliona evra. U tome je pomogao specijalni softver veštačke inteligencije.

  Kako su preneli francuski mediji, ova suma prikupljena je zahvaljujući jednomesečnom eksperimentu u kojem je poreska služba zahvaljujući veštačkoj inteligenciji pronašla 20.000 „sakrivenih“ bazena.

  Pravila nalažu da vlasnici bazena u Francuskoj moraju da ih prijave poreskoj upravi, jer oni podižu vrednost kuće, a to znači i veći porez na nekretninu.

  Da bi pronašli neprijavljene bazene, poreska uprava je koristila softver koji je razvijen u saradnji Gugla i francuske konsultantske kuće Kapgemini.

  Bazeni mogu dovesti do viših poreza na imovinu jer povećavaju vrednost imovine i moraju biti prijavljeni prema francuskom zakonu.

  Kako je softver pomogao u tome?

  Softver, koji su razvili Gugl i francuska konsultantska firma Capgemini, uočio je skupove na snimcima iz vazduha devet francuskih regiona tokom probnog procesa u oktobru 2021

  Pilot projekat traženja bazena na ovaj način obavljen je u oktobru 2021. godine u devet regiona, a zbog dobrih rezultata poreznici sada žele da ga primene na teritoriji cele države.

  Gradnja bazena počela je da cveta i pre kovid krize, a sa radom od kuće koji je donela pandemija, bazeni su „eksplodirali“ u Francuskoj.

  List Parizijen je objavio da porez na prosečan bazen od 30 kvadrata iznosi oko 200 evra godišnje.

  Poreska uprava sada želi da proširi primenu ovog eksperimenta, tako da traže ne samo bazene, već i nadograđene terase, tremove, letnjikovce i druge objekte na koje se porez takođe plaća.

  „Ali moramo da budemo sigurni da možemo da pronađemo zgrade sa velikim otiskom, a ne odgajivačnicu za pse ili dečiju igraonicu“,  rekao je Antoan Magnant, zamenik generalnog direktora javnih finansija.

  Ovako izgleda NAJDUBLJI bazen za ronjenje na svetu (VIDEO)

   

   

   

   

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay/Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE