Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Produžene uredbe o ograničenoj ceni goriva i osnovnih životnih namirnica

  Vlada Srbije danas je do 30. septembra produžila važenje uredbi o ograničenju visine cena derivata nafte i osnovnih životnih namirnica, kao i obaveznoj proizvodnji i prometu hleba, saopštilo je ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

  Uredbom su ograničene – maksimalna maloprodajna cena belog kristal šećera u svim pakovanjima koja ne sme prelaziti 102,99 dinara po kilogramu, te maksimalna proizvođačka cena belog kristal šećera u pakovanjima od jednog kilograma, pet kilograma i 10 kilograma, koja ne sme prelaziti 85,11 dinara po kilogramu, dok maksimalna proizvođačka cena belog kristal šećera za sva ostala pakovanja ne sme prelaziti 93,63 dinara po kilogramu.

  Ograničena je i maksimalna maloprodajna cena dugotrajnog (UHT) mleka sa 2,8 procenta mlečne masti u pakovanju od jednog litra na 119,99 dinara.

  Ostaju ograničene i maksimalne maloprodajne i proizvođačke cene brašna tip T-400 glatko, u pakovanjima do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, brašna tip T-500 u pakovanjima do pet kilograma, uključujući i pet kilograma.

  Marže obračunate na neto fakturnu cenu brašna tip T-400 i T-500 ostaju nepromenjene.

  Ograničene su maksimalne maloprodajne cene i maksimalne proizvođačke cene za svinjski but bez kostiju, svinjsku plećku bez kostiju, svinjski vrat sa kostima i svinjsku slabinu sa kostima.

  Takođe su ograničene i maksimalna maloprodajna i maksimalna proizvođačka cena svežeg pilećeg trupa.

  Marže obračunate na neto fakturnu cenu svinjskog i pilećeg mesa ostaju nepromenjene.

  Uredbom se ograničavaju proizvođačke cene, kao i one u trgovini na veliko i u trgovini na malo, za jestivo suncokretovo ulje u pakovanju od jednog litra, koje ne smeju biti veće od cena koje su važile na dan 15. novembar 2021. godine.

  aleksandar vučić

  Brašno Hleb Pixabay

  Vlada predložila i poskupljenje struje za privredu

  Vlada Srbije je donela i zaključak kojim preporučuje Elektroprivredi Srbije (EPS) da kupcima na komercijalnom tržištu, odnos privredi, električnu energiju od 1. septembra do kraja ove godine prodaje po ceni od 95 evra po megavat satu (MWh) bez PDV.

  Dosadašnja cena električne energije za privredu je bila 75 evra po MWh, a novu cenu je predložilo ministarstvo privrede.

  nove cene goriva

  Gorivo, cene goriva, pumpa (Pixabay)

  U zaključku vlade je navedeno da preporuka i da kupcima koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje cena električne energije posle 1. septembra bude 123,5 evra po MWh, bez PDV.

  Za komapnije u odbrambenoj industriji preporučena cena električne energije od 1. septembra do 31. decembra ove godine je 86,13 evra po MWh, bez PDV-a.

  Po toj ceni struju bi nabavljali i Jumko iz Vranja i Trajal korporacija iz Kruševca.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE