Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fonkid, OTP Connect

  Fonkid je pobednik OTP izazova „Kažeš inovacija, misliš aplikacija“

  Tim Fonkid, pobednik je izazova „Kažeš inovacija, misliš aplikacija“ u okviru inovacionog ekosistema OTP banke OTP Connect.

  OTP Connect kroz svoje programe omogućava inovatorima, startapima i tehnološkim kompanijama da ponude svoja rešenja, usluge i znanja za konkretne potrebe banke, znajući da će biti pažljivo razmotrena i potencijalna saradnja ostvarena kroz definisane korake.

  Upravo kroz prvi Izazov na temu kreiranja dizajna i funkcionalnosti za Junior m-bank aplikaciju kao nastavak unapređenja jedinstvene i na domaćem tržištu prve debitne kartice za decu od 11 do 18 godina,  OTP Junior Mastercard kartice, finalisti su svoja rešenja u višenedeljnom procesu dodatno razrađivali, testirali, validirali i pripremali dizajnerski kompletno rešenje spremno za razvoj.

  To rešenje su prezentovati na finalu pred žirijem u sastavu: Marija Gašović, direktorka prodaje za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH kompanije Mastercard, Vuk Kosovac, član Izvršnog odbora za poslove sa stanovništvom i razvoj digitala OTP banke i Nataša Rađenović-Živanović, Chief Innovation Officer OTP banke.

  OTP Connect

  OTP

  Finale prvog Izazova je otvorio Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke i tom prilikom istakao strateški značaj inovacija i neprekidnog procesa digitalne transformacije:

  Mi gajimo istinsku posvećenost inovacijama i blisko na tom putu sarađujemo sa startap i fintech zajednicom, što nas je dovelo do današnjeg finala Izazova za razvoj bankarske aplikacije za mlade od 11 do 18 godina koja će ići uz našu OTP Mastercard Junior karticu, prvu debitnu karticu za decu ovog uzrasta u Srbiji. Kada smo pre šest meseci lansirali naš inovacioni ekosistem OTP Connect, ambiciozno je bilo da predvidimo da ćemo imati tri odlična predloga rešenja koja su spremna za implementaciju i tim pre sam ponosniji na ishod finala našeg prvog Izazova.

  Finalisti su bili:

  • Bezimeni IT (Milan Popović, Mila Jovanović, Miloš Todorović)
  • Inclusio (Rastko Damnjanović, Luka Nikolić, Maksim Kostići Bojan Martinović)
  • Fonkid (Lazar Cvetković, Mihailo Marčetić, Marko Savićević i Vladimir Lazarević)

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by BIZLife (@bizlife.rs)

  O aplikaciji tima Fonkid

  Pobedničko rešenje nagrađeno je iznosom od 5.000 evra, a članovi prvoplasiranog tima Fonkid (Lazar Cvetković, Mihailo Marčetić i Marko Savićević), a osmislili su aplikaciju koja, pored toga što deci omogućava da upravljaju džeparcem, mlade uči i vrednosti novca.

  „Kada dete povuče 5.000 dinara kako bi kupilo patike, recimo, iskače mu ilustracija koja mu objašnjava koliko je njegov nastavnik, advokat, domar…morao da radi za taj novac. Na taj način pokušavamo da im ukažemo na to da pare ne padaju sa neba“, kažu članovi pobedničkog tima za BIZLife.

  Njihova aplikacija nudi i personalizaciju avatara, kao i tamnu temu, jer su njihova istraživanja pre početka rada na aplikaciji pokazala da mladi u ogromnom broju koriste dark temu na telefonima, kao i da vole da imaju personalizovanog avatara.

  Takođe, aplikacija pobedničkog tima ima opciju šteka, odnosno štednje, koja uči mlade da ne potroše novac za ono za šta ga nisu planirali.

  Drugoplasirani tim BezimeniIT (Mila Jovanović, Milan Popović i Miloš Todorović) osvojio je 3.000 evra za predloženi koncept, a  predstavnici tima su preneli svoje iskustvo učešća na Izazovu: „Najinteresantnije tokom celog procesa razvoja rešenja je saradnja sa mladima koji su uvek inspirativni i ujedno zahtevni kada su ciljna grupa za bilo koju vrstu aplikacije. Mislimo da smo uspeli da predložimo rešenje koje praktičnim znanjem sprema decu za život i rukovođenje finansijama“.

  OTP Connect

  OTP banka

  Tim Inclusio (Rastko Damnjanović i Maksim Kostić) osvojio je treće mesto i nagradu od 2.000 evra i naglasio sledeće: „Naš predlog pored edukativne strane nudi i mogućnost da mladi prijave probleme koje primećuju u zajednici i društvu, i da na jednostavan način učestvuju u poboljšanju sveta oko sebe“.

  Prilikom proglašenja pobednika, Vuk Kosovac, član Izvršnog odbora za poslove sa stanovništvom i razvoj digitala OTP banke, naglasio je neophodnost snažnije finansijske edukacije mladih: „Imali smo prilike da čujemo od srednjoškolaca, učesnika na Ideatonu, kako razmišljaju, koje su njihove potrebe od banke i šta žele da im jedna ovakva aplikacija pruži. Oduševljen sam rešenjima koja smo videli i verujem da će upotreba naše OTP Junior m-bank aplikacije olakšati svakodnevnicu mladih korisnika ali i njihovih roditelja. Veliko hvala svim učesnicima koji su nam se pridružili u redefinisanju bankarstva za sledeću generaciju“.

  OTP Connect

  OTP banka

  Nataša Rađenović-Živanović, Chief Innovation Officer OTP banke, predstavila je tok prvog Izazova i koncept OTP Connect, a posebno je istakla sledeće: „Odabrani finalisti su u dvomesečnom procesu vredno radili na validaciji svojih ideja, a rezultat se vidi u promišljenom setu funkcionalnosti koje su ponudili, kao i kreativnom dizajnu iza kog stoje analize potreba i dece i roditelja koji će biti i korisnici ove aplikacije. Upravo završeni izazov „Kažeš inovacija, misliš aplikacija“ pokazuje nam da smo na dobrom putu kvalitetne saradnje sa zajednicom inovatora i sigurno nas uskoro očekuju novi Izazovi u okviru našeg inovacionog ekosistema.“

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temamaPRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE