Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fejsbuku NAREĐENO da proda platformu za gifove

  Britansko antimonopolsko telo naredilo je kompaniji Meta, u čijem vlasništvu je Fejsbuk, da proda Giphy, platformu za deljenje Gifova.

  Ova antimonopolska organizacija je saopštila da bi sporazum o kupovini platforme Giphy mogao naštetiti korisnicima društvenih mreža i oglašivačima u Velikoj Britaniji.

  Regulatorni organi su zaključili da bi prodaja platforme od strane kompanije Meta smanjila konkurenciju između društvenih mreža.

  Istaknuto je da bi Fejsbuk mogao da poveća svoju već značajnu tržišnu moć u odnosu na druge društvene mreže time što bi drugim platformama uskratio ili ograničio pristup Giphy gifovima.

  To bi zauzvrat omogućilo više saobraćaja za sajtove u vlasništvu Mete – Facebook, WhatsApp i Instagram. Pomenuti sajtovi već čine 73 odsto vremena koje korisnici provedu na društvenim mrežama u Velikoj Britaniji, prema navodima regulatornih organa.

  „Ne slažemo se sa ovom odlukom. Preispitujemo odluku i razmatramo sve opcije, uključujući i žalbu. I za potrošače i za Giphy bi bilo bolje uz podršku naše infrastrukture, talenta i resursa“, istakao je portparol kompanije Meta.

  U avgustu je CMA saopštio da je privremeno utvrdio da bi Metina kupovina platforme Giphy štetila konkurenciji između platformi društvenih mreža i uklonila potencijalne izazivače na tržištu prikazivanja reklama.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE