Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fali nam igrač, fudbal

  Fali vam čovek za termin za fudbal? Nikolina aplikacija rešava ovaj problem

  Večiti problem rekreativnih sportista, pronalaženje dovoljnog broja igrača za zakazani termin za fudbal, košarku, odbojku…od sada je lako rešiv. Nikola Garabandić osmislio je, i sa dvojicom kolega i napravio aplicikaciju “Fali nam igrač” uz koju bi planiranje odlaska na fudbal trebalo da teče mnogo lakše.

  Nikola je Senior Inženjer i Team Lead u kanadskoj kompaniji Chainsafe. 

  Računarima i svime što ima veze sa istim bavi se otkad je bio dete, a programiranje je otkrio u srednjoj školi, i kaže “to je bila ljubav na prvi dodir”. Danas se bavi razvojem video igara koristeći jedan od najpopularnijih alata za pravljenje istih – Unity.

  Nikola Garabandić

  Nikola Garabandić (Foto: Marija Ubavin)

  Frustracija kao inspiracija

  Na ideju da napravi aplikaciju “Fali nam igrač”, došla je iz frustracije.

  “Termin za terminom morali smo da igramo ili sa manjkom igrača ili u potpunosti da ga otkažemo. Pokušao sam da nađem u Srbiji aplikaciju koja bi mogla da spoji ljude kojima fale igrači sa ljudima koji bi želeli da igraju neki sport, i pošto nisam naišao ni na jednu koja se nalazi i na Androidu i na iOS-u, jedini logičan korak mi je bio da napravim svoju”, kaže Garabandić za BIZLife.

  Pošto je za pravljenje ove aplikacije bilo potrebno poznavanje programiranja za mobilne uređaje, sa čim nisam imao dodira, angažovao je programera Andriju Gajića, da njegovu viziju pretvori u stvarnost.

  “Njegov rođeni brat, Ilija, je radio na samom izgledu aplikacije. Nakon par meseci intenzivnog rada, aplikacija je ugledala svetlost dana”, kaže ponosno.

  Aplikacija za fudbal

  Aplikacija za fudbal (Privatna arhiva)

  Kako funkcioniše aplikacija?

  Kažu da su se trudili da aplikcija bude zaista jednostavna.

  “Jedine tri stvari koje postoje na aplikaciji su vaš profil, kreiranje termina i prijavljivanje na termin, jer je to bio suštinski problem koji sam želeo da se što pre reši”, kaže.

  Trenutno na aplikaciji postoje samo fudbal i košarka, ali aktivno rade na uvođenju novih sportova kao što su tenis, stoni tenis, padel i odbojka.

  “Uvođenje novih sportova nam je apsolutni prioritet, nakon toga će doći nove funkcionalnosti koje će aplikaciju podići na viši nivo, ali o njima ne bih još uvek”, kaže naš sagovornik.

  Izvor: BIZLife/Gorica Mitrović

  Foto: Marija Ubavin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE