Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  broj radnih sati

  Veštačka (ne)inteligencija: Četbot savetovao preduzetnike da krše zakon

  Gradski četbot Njujorka Majsiti, zasnovan na veštačkoj inteligenciji, davao je netačne odgovore i savete preduzetnicima koji bi podrazumevali kršenje zakona.

  Majsiti (MyCity), četbot za pomoć građanima Njujorka, navodio je, između ostalog, da preduzetnici mogu da uzmu deo napojnice od svojih radnika, kao i da nema propisa koji bi zahtevali od šefova da zaposlene unapred obaveste o premeni rasporeda.

  Među ostalim takozvanim halucinacijama četbota bila je i tvrdnja da vlasnici prodavnica u Njujorku ne moraju da primaju gotovinu. Četbot najverovatnije nije raspolagao informacijom da je zakon grada Njujorka iz 2020. godine prodavce obavezuju da primaju gotovinu.

  Gradonačelnik Njujorka Erik Adams priznao je novinarima da četbot Majsiti pravi greške u nekim oblastima, ali je naglasio da je u pitanju eksperimentalni projekat.

  „Kada koristite tehnologiju, uvek morate da je ubacite u realno okruženje da biste odstranili nedostatke“, naveo je Adams.

  Četbot Majsiti je u upotrebi od oktobra 2023. godine. Tada je reklamiran kao alat koji daje pouzdane odgovore na upite, ali, po svemu sudeći, ponekad izmišlja stvari ili tvrdi nešto što nije istina, što su problemi koje imaju i druge platforme zasnovane na veštačkoj inteligenciji.

  Izvor: RTS

  Foto: unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE