Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EXIT srpskoj privredi zaradio više od 14 miliona evra

  Egzit (EXIT) je, prema ekonomskim pokazateljima, i zvanično postao jedan od najvećih festivalskih poduhvata u svetu. Privredi Srbije ove godine doneo je 14,4 miliona evra, prenosi N1

  Tako je od osnivanja festivala do danas, domaća privreda ostvarila više od 150 miliona evra direktne ekonomske koristi od Egzita, i to ne računajući višestruko veću procenjenu vrednost međunarodne promocije Novog Sada i cele Srbije, govori istraživanje Tim Centra.

  Kapije ovogodišnjeg EXIT festivala zabeležile su rekord od više od 215.000 ulazaka od strane posetilaca iz više od 60 zemalja širom sveta. Među njima su prednjačili gosti iz zemalja nekadašnje Jugoslavije, dok je veliki broj gostiju stigao iz zemalja Zapadne Evrope.

  Kada se ekonomskom efektu koji je EXIT imao u Srbiji doda i ustanovljenih 10,1 milion evra doprinosa Sea Star festivala u Hrvatskoj, kao i 9,9 miliona evra od Sea Dance festivala crnogorskoj privredi i zasad neprocenjen efekat Revolution festivala na rumunsku ekonomiju, EXIT je regionu je ukupno doneo najmanje 34 miliona evra.

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE