Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evo kada kreće kažnjavanje za NENOŠENJE MASKI, ugostiteljima i 500.000 RSD

  Komunalni milicajci i gradski komunalni inspektori moći će najranije za nedelju dana da izriču kazne na licu mesta zbog nenošenja maske ili nepoštovanja fizičke distance na otvorenom ili u zatvorenom prostoru, piše Blic.

  Prema navodima lista, komunalni milicajac ili gradski komunalni inspektor (turistički, ekološki, tržišni…) moći će da napiše kaznu od 5.000 dinara na licu mesta svakome ko, na primer, u zatvorenom prostoru ne nosi masku ili ne poštuje propisanu fizičku distancu.

  Izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koje će se naći u četvrtak na sednici nove vlade u velikoj meri će rasteretiti republičke sanitarne inspektore, jer su oni do sada jedini imali ovlašćenja da sprovode protivepidemiološke mere Kriznog štaba.

  Izmene ovog zakona parlament bi trebalo da usvoji 10. novembra, što znači da bi već od sledeće nedelje u Srbiji mogle rigoroznije da se sprovode.

  Takođe, gradski komunalni inspektor ili komunalni milicajac će moći na licu mesta da piše kaznu od 50.000 do 500.000 dinara pravnom licu ukoliko, primera radi, u ugostiteljskom objektu ne postoji dovoljan razmak između stolova ili u odnosu na kvadraturu ima više gostiju nego što je dozvoljeno.

  Ko dobije kaznu zbog nenošenja maske u zatvorenom prostoru ima mogućnost da odmah ili u roku od osam dana plati upola manje dana (2.500 dinara) ili podnese zahtev za sudsko odlučivanje u tom roku.

  Ako neko ne plati kaznu u roku od osam dana ili ne podnese zahtev za sudsko odlučivanje, sud nalaže da se kažnjenom obustavi deo zarade preko poslodavca, blokira račun do naplate ili se izrečena novčana kazna menja za rad u javnom interesu (osam sati rada za 1.000 dinara) ili kaznom zatvora (zatvorski dan jednak je kazni od 1.000 dinara.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE