Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Er Frans otkazao skoro polovinu letova zbog štrajka kontrolora

  Kompanija Er Frans (Air France) objavila je danas da za petak otkazuje 55 odsto letova na kratkim i srednjim linijama i 10 odsto dugolinijskih zbog štrajka francuskih kontrolora leta.

  Uz to je moguće kašnjenje i otkazivanje letova u poslednjem trenutku, upozorava se u saopštenju i dodaje da će putnici biti pojedinačno obavešteni SMS-porukom i elektronskom poštom.

  Er Frans koji će otkazati oko 400 od 800 letova predvidjenih za petak, pozvao je putnike da odlože putovanja planirana za taj dan.

  Generalni direktorat za civilno vazduhoplovstvo je pozvao aviokompanije da u petak odustanu od polovine svojih letova.

  Nacionalna unija kontrolora leta koja traži povećanje plata zbog inflacije i zapošljavanje dodatnog osoblja, štrajk je proglasila u Francuskoj i njenim teritorijama u inostranstvu.

  Sukob na samom letu Er Frans-a

  Inače, problemi u aviokompaniji došli su do izražaja ovih dana jer su dva pilota suspendovana nakon fizičkog sukoba u kokpitu aviona na letu Ženeva-Pariz.

  Let je nastavljen i bezbedno je sleteo, a spor nije uticao na ostatak leta, rekao je zvaničnik, naglašavajući posvećenost avio-kompanije bezbednosti.

  Švajcarski list Tribjun javio je da su se pilot i kopilot posvađali ubrzo nakon poletanja i da su se uhvatili za kragne nakon što je jedan očigledno udario u drugog.

  Intervenisala je kabinska posada, a jedan član posade je proveo let u kokpitu sa pilotima, navodi se u izveštaju.

  Vest o tuči pojavila se nakon što je francuska agencija za vazdušne istrage BEA objavila izveštaj u sredu u kojem se navodi da nekim pilotima Er Fransa nedostaje rigoroznost u poštovanju procedura tokom bezbednosnih incidenata.

  Nepoštovanje bezbednosnih procedura?

  Ukazali su na slučaj curenja goriva na letu Er Fransa iz Brazavila u Republici Kongo za Pariz u decembru 2020. godine, kada su piloti promenili rutu aviona, ali nisu prekinuli napajanje motora ili sleteli što je pre moguće, kako to zahteva procedura curenja.

  Er Frans je saopštio da sprovodi reviziju bezbednosti kao odgovor na ovaj događaj.

  Obećao je da će poštovati preporuke BEA, koje uključuju omogućavanje pilotima da kasnije prouče svoje letove i strožije priručnike za obuku u pogledu pridržavanja procedure.

  Suspendovani piloti Er Fransa – potukli se u kokpitu

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE