Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  HBO Max, strimovanje

  HBO Max i Discovery + su „potcenjeni“: Direktor sugeriše POVEĆANJE cena

  Rast pretplatnika usluge strimovanja možda usporava, ali to ne znači da cene neće nastaviti da rastu. HBO Max i Discovery+, dva vodeća servisa za striming Warner Bros. Discovery, su „u osnovi potcenjena“, rekao je glavni finansijski direktor Gunar Videnfels tokom konferencije Goldman Sachs Communacopia Tech u utorak.

  Viedenfels je sugerisao da kompanija ima dovoljno prostora za podizanje cena s obzirom na snagu sadržaja, koji će biti spojeni u jedan sledeće godine. Prošlog meseca, Warner Bros. Discovery je saopštio da planira da pokrene kombinovanu uslugu HBO Max-Discovery+ u SAD sredinom 2023. godine, sa međunarodnim tržištima koja će uslediti.

  Iako Warner Bros. Discovery nije objavio kako će ceniti kombinovanu uslugu, Videnfelsovi komentari sugerišu da bi kompanija mogla da iskoristi spajanje kao šansu za podizanje cena. HBO Max trenutno košta 14,99 dolara mesečno bez reklama i 9,99 dolara mesečno sa reklamama. Discovery+ je 6,99 USD mesečno bez oglasa i 4,99 USD mesečno sa reklamama.

  YT Scrn HBO Discovery +

  YT Scrn HBO Discovery +

  Videnfels je primetio da je HBO Max osvojio više Emija (38) ove nedelje nego bilo koji drugi servis za striming. HBO-ov „The White Lotos“ je osvojio najviše nagrada (5) tokom ceremonije u udarnom terminu, uključujući izvanrednu ograničenu seriju. Strategija kompanije Warner Bros. Discovery je da kombinuje HBO-ov nagrađivani program sa Discovery-jevim lakšim rijaliti sadržajem, što bi trebalo da smanji „odliv“ ili broj pretplatnika koji otkazuju uslugu, rekao je Videnfels.

  Ko je najskuplji među striming platformama?

  Netflix je trenutno najskuplja glavna striming usluga sa standardnom cenom od 15,49 dolara mesečno. Disney je najavio povećanja cena za Disney+, ESPN+ i Hulu prošlog meseca, uključujući povećanje cene Disney+ bez oglasa sa 7,99 dolara mesečno na 10,99 dolara mesečno.

  Warner Bros. Discovery je prošlog meseca postavio nove ciljeve za strimovanje pretplatnika. Jedan od njih je 130 miliona globalnih pretplatnika do 2025. Kompanija je takođe ponovo potvrdila svoja očekivanja da će njeno poslovanje sa strimovanjem završiti čak do 2024. i doneti 1 milijardu dolara profita do kraja 2025. godine.

  HBO Max

  HBO Max, TV (Pixabay)

  Warner Bros. Discovery ne juri za povećanjem broja pretplatnika po svaku cenu, rekao je Videnfels. Ta promena, da se prioritet stavi na profitabilnost u odnosu na rast, omogućava kompaniji veću „moć u određivanju cena“ u odnosu na svoje striming poslove, rekao je on.

  „Ne optimizujemo za pretplatnike“, rekao je Videnfels, koji je tu vrstu strategije nazvao „strimingom starog sveta“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash, Screenshot YT, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE