Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Suspendovani piloti Er Fransa – potukli se u kokpitu

  Dva pilota Er Fransa suspendovana su nakon fizičkog sukoba u kokpitu aviona na letu Ženeva-Pariz, saopštio je zvaničnik te avio-kompanije.

  Let je nastavljen i bezbedno je sleteo, a spor nije uticao na ostatak leta, rekao je zvaničnik, naglašavajući posvećenost avio-kompanije bezbednosti.

  Švajcarski list Tribjun javio je da su se pilot i kopilot posvađali ubrzo nakon poletanja i da su se uhvatili za kragne nakon što je jedan očigledno udario u drugog.

  Intervenisala je kabinska posada, a jedan član posade je proveo let u kokpitu sa pilotima, navodi se u izveštaju.

  Vest o tuči pojavila se nakon što je francuska agencija za vazdušne istrage BEA objavila izveštaj u sredu u kojem se navodi da nekim pilotima Er Fransa nedostaje rigoroznost u poštovanju procedura tokom bezbednosnih incidenata.

  Nepoštovanje bezbednosnih procedura

  Ukazali su na slučaj curenja goriva na letu Er Fransa iz Brazavila u Republici Kongo za Pariz u decembru 2020. godine, kada su piloti promenili rutu aviona, ali nisu prekinuli napajanje motora ili sleteli što je pre moguće, kako to zahteva procedura curenja. Avion je bezbedno sleteo u Čad, ali je u izveštaju BEA upozoreno da je motor mogao da se zapali.

  BEA je takođe istražila incident u aprilu koji je uključivao let Er Fransa sa njujorškog aerodroma JFK koji je imao probleme sa kontrolom leta pri prilasku sletanju u Pariz.

  Naveli su još tri slična slučaja između 2017. i 2022. i ukazali da su neki piloti delovali na osnovu sopstvene analize situacije umesto bezbednosnih protokola.

  Er Frans je saopštio da sprovodi reviziju bezbednosti kao odgovor na ovaj događaj. Obećao je da će poštovati preporuke BEA, koje uključuju omogućavanje pilotima da kasnije prouče svoje letove i strožije priručnike za obuku u pogledu pridržavanja procedure.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE