Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Za nove hidroelektrane 10 mlrd. EUR“

  Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je prema investicionom planu, u projekte izgradnje novih srednjih i velikih hidroelektrana u Srbiji, predviđeno ulaganje veće od 10 milijardi evra, kako bi se obezbedila energetska bezbednost zemlje i u narednim decenijama.

  „Spremili smo novi investicioni plan sa projektima vrednim više od 17 milijardi evra, a više od 10 milijardi će biti za nove srednje i velike hidroelektrane, među kojima su, osim ‘đerdapa 3’ i ‘Bistrica’, ‘Gornja Drina’, koje su nam potrebne da bismo bili energetski bezbedni i u narednim decenijama.“

  Postoji interesovanje jedne američke kompanije za izgradnju hidroelektrane ‘đerdap 3’, i o tome će se u narednim mesecima razgovarati, rekla je ona u Kladovu, objavilo je ministarstvo.

  Mihajlović je izjavila da je potrebno revidiranje projektno-tehničke dokumentacije, što bi bio i prvi korak u donošenju odluka o izgradnji.

  Dodala je da je ulaganje u nove elektroenergetske kapacitete jedan od stubova razvoja srpskog energetskog sistema, kao i da je neophodna izgradnja novih kapaciteta koji koriste obnovljive izvore.

  „Mi smo poslednjih godinu dana rada u Ministarstvu napravili važne korake, započeli smo energetsku tranziciju, ali je takođe važno da budemo i brži i efikasniji u tom procesu. Napravili smo bazu, doneli smo potpuno nove zakone o OIE i energetskoj efikasnosti“, rekla je Mihajlović.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE