Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Efikasnije i jeftinije poslovanje, ili obećanje ludom radovanje ?

  Srbiji predstoje izmene i dopune Zakona o privrednim društvima, a nadležni uveravaju da će to omogućiti  efikasnije i jeftinije poslovanje.

  Skupom u Privrednoj komori Srbije završena je javna rasprava o tom dokumentu, važnom za privrednike, a očekuje se da novi propisi doprinesu poboljšanju privrednog ambijenta, unaprede i pojednostave poslovanje kompanija, izjavio je vršilac dužnosti pomoćnika ministra privrede Dušan Vučković.

  Najbitnije izmene, izmedju ostalog, odnose se na stvaranje preduslova za eliminisanje „papirnog poslovanja“ i dalji razvoj koncepta e-uprave.

  „Najbitnije izmene su usmerene na omogućavanje elektronske registracije kao jednog od važnih koraka u ustanovljenju e-uprave, odnosno, elektronskog poslovanja u sklopu digitalizacije društva“, rekao je Vučković.

  Kako kaže, osnivanje privrednih društava moći će da se radi elektronskom prijavom koja će biti jeftinija.

  Prema njegovim rečima, kroz elektronsku registraciju pojeftinjuje i samo osnivanje privrednog subjekta s obzirom da se eliminišu troškovi overe potpisa jer će elektronski kvalifikovan potpis da zameni overu potpisa na osnivačkom aktu.

  On je naveo i da se važne izmene odnose na prinudni otkup akcija i pravo na prodaju akcija, kao i na detaljno uredjenje instituta prinudne likvidacije.

  Dodao je i da je uredjen postupak smanjenja osnovnog kapitala kod društava sa ograničenom odgovornošću.

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE