Dve ponude za beogradsku gondolu, komisija veća

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dve ponude za beogradsku gondolu, komisija veća

  Za izgradnju gondole od Ušća do Kalemegdana u Beogradu stigle su dve ponude, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. Procenjena vrednost projekta je oko 1,8 milijardi dinara, saopštila je Gradska uprava.

  Radojčić je naveo da će stručna komisija najkasnije u narednih 20-ak dana doneti odluku da li ponude zadovoljavaju uslove koje propisuju Zakon o javnim nabavkama i tenderska dokumentacija i na osnovu toga utvrditi koja od pristiglih ponuda je najpovoljnija.

  Izbor najpovoljnije ponude biće izvršen primenom kriterijuma “najniža ponuđena cena”, dodao je Radojičić.

  Kako je rekao, trasa gondole biće duga kilometar, stanica na jednoj strani će se nalaziti u blizini pristaništa i “Beton hale”, a na drugoj nedaleko od Poslovnog centra “Ušće”.

  Rok za izradu idejnog rešenja je 15 dana od uplate avansa, a za izradu idejnog projekta sa studijom opravdanosti 20 dana od pribavljanja lokacijskih uslova od nadležnog organa.

  Izrada projekta za građevinsku dozvolu mora biti završena 30 dana od dobijanja pozitivnog mišljenja Revizione komisije o izvršenoj stručnoj kontroli idejnog projekta sa studijom opravdanosti.

  Rok za izradu projekta za izvođenje je 20 dana od dana izdavanja građevinske dozvole.

  “Kada ovi uslovi budu ispunjeni, rok za završetak radova je 275 dana od dobijanja građevinske dozvole”, dodao je Radojičić.

  Skejt park kod Ušća biće pomeren na novu lokaciju, jer je na tom mestu predviđena izgradnja stajališta za gondolu koje će biti na stubovima.

  Na drugoj strani, u delu stanice “Kalemegdan”, plan predviđa da prostor oko gondole obuhvati deo šetališta i zelenih površina najvećeg gradskog parka, pa bi stajalište bilo nedaleko od raskrsnice Karađorđeve ulice i Bulevara vojvode Bojovića, dodaje se u saopštenju.

  Startna pozicija na Ušću bila bi postavljena na 75 metara nadmorske visine, dok bi izlazna kalemegdanska stanica bila visoka 106 metara.

  “Gondola će moći da prevozi 3.000 ljudi na sat u oba smera, a vreme putovanja bi trebalo da traje oko pet minuta. Prema stručnoj proceni, uloženi novac u izgradnju gondole trebalo bi da se vrati za oko šest godina”, rekao je gradonačelnik.

  Izvor: agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE