Mišković: Zašto sve ovo radite?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mišković: Zašto sve ovo radite?

  Miroslav Mišković, vlasnik Delta Holdinga, na ponovljenom postupku koji se u Specijalnom sudu u Beogradu vodi protiv njega i njegovog sina Marka zbog utaje poreza, rekao je da je prošlo šest godina od njegovog hapšenja i pet i po godina otkako je pokrenuta istraga za poresku utaju, a „tužilaštvo sada menja akt i dodaje jednu kratku rečenicu“.

  „Ali koju rečenicu? Baš onu koja se nalazi u vašoj presudi i koja je ukinuta presudom apelacionog suda, jer je bila mimo optuženja. Valjda na bazi optužnice ide presuda, a ne na bazi presude optužnica.“

  Miroslav Mišković bio je prvostepeno osuđen za pomaganje u utaji poreza na pet godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo ovaj deo presude i vratio ga nazad Specijalnom sudu.

  On se pita šta tužilaštvo sad želi i odgovara da ono „na mala vrata želi da ubaci u optužnicu tumačenje koje je donela Skupština Srbije i da na taj način omogući retroaktivnu primenu propisa u procesu koji protiv mene vodite“.

  „Ta rečenica se nalazi na strani broj 2, pretposlednji pasus, u Autentičnom tumačenju Skupštine Srbije. Ja vam kažem da to neće moći. Neće moći ne zato što ja tako hoću, već zato što je suprotno osnovnom načelu pravne sigurnosti građana,“ rekao je Mišković.

  Mišković traži da se tužiteljki u optužnom aktu naloži da “napiše šta je to bilo sakriveno, a što je uslov da bi postojalo krivično delo utaje”.

  “Šta je sakriveno kada su poreski inspektori dva puta obavljali kontrolu i u jednom i u drugom slučaju su rekli da im je prezentovana sva potrebna dokumentacija? Kako sam sina savetovao na utaju poreza, a nisam utajio porez u Delti,  gde su porezi bili mnogostruko veći? Mi u Delti smo za poslednjih 10 godina platili 2 milijarde evra poreza, a samo u ovoj godini više od 100 miliona evra. Da li se tako ponaša onaj ko želi da ovu državu ošteti za porez?”

  Mišković je svoje izlaganje završio pitanjem:

  “Na kraju, posle svih ovih nelogičnosti procesa koji vodite protiv mene, ja moram da pitam vas ono što svakog dana pitam i sebe – zašto sve ovo radite?”

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE