Drama na nebu: Avion prizemljen iz bizarnog razloga, pilot nije završio obuku

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  avio kompanija

  Drama na nebu: Avion prizemljen iz bizarnog razloga, pilot nije završio obuku

  Avion “Virgin Atlantic” bio je primoran da se prizemlji nakon sat vremena od poletanja u ponedeljak za Njujork.

  Razlog je posve neobičan, a to je zato što je utvrđeno da jedan od njegovih pilota nije završio obuku.

  U onome što aviokompanija naziva „greškom u rasporedu“, let VS3 se oko 40 minuta vratio na aerodrom Hitrou nakon što je problem primećen dok je leteo iznad Irske.

  Kao deo politike poslovanja “Virgin Atlantic”, piloti moraju da završe „let za konačnu procenu“, koji ovaj službenik navodno još nije obavio.

  Ogorčeni putnici u avionu Airbus A330 tada su bili primorani da čekaju na pisti na Hitrouu dok je pronađena kvalifikovana zamena. Oni su na kraju stigli u Njujork skoro tri sata kasnije nego što je planirano.

  Avionska karta, aerodrom (Pixabay)

  „Mogli ste da smanjite napetost u kokpitu nožem”, rekao je jedan od putnika i dodao da su i drugačije mogli da reše situaciju.

  „Komandant nije imao izbora osim da se vrati na Hitrou i pronađe iskusnijeg člana posade. Bilo je neprijatno za sve, a putnici su bili besni”, dodali su neki putnici.

  Portparol Virginia je rekao za Indipendent da su oba pilota „potpuno licencirana i kvalifikovana“ i da bezbednost leta nije ugrožena.

  „Zbog greške u rasporedu, let VS3 iz Londona Hitrou za Njujork-JFK vratio se na Hitrou u ponedeljak 2. maja ubrzo nakon poletanja“, potvrdio je portparol.

  Avion (Pixabay)

  „Kvalifikovani prvi oficir, koji je leteo zajedno sa iskusnim kapetanom, zamenjen je novim pilotom kako bi se obezbedila puna usklađenost sa protokolima obuke Virgin Atlantic-a, koji prevazilaze industrijske standarde. Izvinjavamo se zbog bilo kakvih neprijatnosti izazvanih našim klijentima koji su stigli dva sata i 40 minuta kasnije nego što je planirano kao rezultat promene posade”, rekli su iz kompanije.

  Portparol CAA je rekao: „Virgin Atlantic nas je obavestio o incidentu. Oba pilota su bila odgovarajuće licencirana i kvalifikovana za let.”

  Avion (Pixabay)

  Neobični slučajevi i ranije

  Ovo nije prvi put da je avion morao da se okrene na pola puta u putovanje – u januaru je jedan let Junajted erlajnsa morao da se okrene kada su dva putnika pokušala da se ušunjaju u poslovnu klasu na letu od Njujorka do Tel Aviva.

  Istog meseca, avion American Airlinesa za London morao je da se vrati u Majami kada je jedan ometajući putnik odbio da se pridržava pravila o maski u avionu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE