Seničić: Skuplje gorivo poskupljuje turističke aranžmane

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Seničić: Skuplje gorivo poskupljuje turističke aranžmane

  Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić izjavio je da se ukrajinska kriza negativno odražava na energente, zbog čega je cena goriva u avio-industriji skočila i do četiri puta u odnosu na onu koja je bila kada su čarter-letovi ugovarani.

  “Biće sigurno doplata za gorivo. To može da poskupi aranžmane između 15, 20 pa i 60 evra po karti, zavisi od trenutka kada se gorivo ugovara”, rekao je Seničić za Tanjug.

  Problem je, kako je rekao, što avio-kompanije ne mogu značajno unapred da kažu cenu, to se saznaje dan, dva, tri pre polaska na put kada se ugovara isporuka goriva za dan polaska.

  Beograd, 17.02.2016. – Konferencija za novinare o novom sistemu zastite putnika, Medjunarodnom sajmu turizma i letnjoj turistickoj sezoni. oderzana je danas u prostorijama Nacionalne asocijacijie turistickih agencija – YUTA u Beogradu. Na fotografiji direktor YUTA-e Aleksandar Senicic, (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

  “Ali verujem da to neće u značajnoj meri umanjiti na broj putnika ove godine. Kada je reč o drumskom prevozu, ta povećanja mogu biti između 10 i 15 evra, jer tu gorivo ne utiče na taj način na cenu kao što utiče avio-gorivo kad je reč o čarter-letovima”, rekao je Seničić.

  On je dodao da je za očekivati i da delimično poskupe vanpansionske usluge zbog rasta cene energenata.

  Što se tiče epidemijske situacije i turizma, Seničić podseća da je veliki broj zemalja ukinuo protokole za kovid, kao što su Grčka, Crna Gora, Albanija, Severna Makedonija, Rumunija, Hrvatska, a to najavljuju i Turska, i Egipat.

  “Pred nama je koliko-toliko normalna turistička sezona”, rekao je Seničić.

  Izvor: Euronews, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE