Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvaranje bunara u Kisumu, Kenija

  Donacije kompanije Mozzart omogućile pijaću vodu za 12 okruga u Keniji

  Iako na tržištu Kenije posluje tek nešto duže od pet godina, društveno odgovornim radom i snažnom podrškom zdravstvenom sistemu kompanija Mozzart već je ostavila dubok trag u ovoj afričkoj zemlji. Inkubatori, sterilizatori, kreveti, ekrani za praćenje stanja pacijenata, boce za kiseonik samo su deo opreme koju je Mozzart donirao bolnicama u Najrobiju i okolini. Najvrednijim se pokazao upravo inkubator doniran bolnici Waithaka Health Centre jer su zahvaljujući njemu spašeni životi prevremeno rođenih bliznakinja Anabel i Kristabel. Ove devojčice sada imaju dve godine i srećno odrastaju uz svoje roditelje koji koriste svaku priliku da istaknu neizmernu zahvalnost kompaniji Mozzart.

  Učenici osnovne škole u okrugu Kisumu

  Učenici osnovne škole u okrugu Kisumu

  Osim vrednih donacija bolnicama, kompanija Mozzart svoj trag širom Kenije ispisuje akcijom „Sto bunara za naše zajednice“ u okviru koje je do sada pijaću vodu dobilo 12 okruga. Jedan od njih je i okrug Machakos u kojem je pre dve godine doniran bunar srednjoj školi Katanga. Kada se ima u vidu da u ovom mestu kiša ne padne i po tri godine, nije teško poverovati da je donacijom bunara život učenika, ali i svih ostalih stanovnika, zauvek promenjen.

  „Ranije smo vodili više od deset đaka nedeljno u bolnicu koja je veoma daleko, zbog zaraza i bolesti izazvanih korišćenjem vode koja nije bila pogodna za piće. Mozzart nam je mnogo pomogao doniranjem bunara jer sada imamo vodu koja je čista i sigurna za piće“ istakao je Franklin Mutua, direktor srednje škole Katanga.

  Koliko ovaj projekat menja živote stanovnika Kenije iz korena uverili su se i predstavnici kompanije Mozzart iz Srbije koji su posetili ovu egzotičnu zemlju na istoku Afrike.

  U razgovoru sa učenicima i predstavnicima uprave škole Katanga saznali su koliko im je dostupnost čiste vode olakšala svakodnevnicu.

  Sada više ne moraju da pešače i po 15 kilometara dnevno u potrazi za vodom za piće, pa su se i njihove ocene i volja za učenjem značajno popravile. Skromne učionice sa starim klupama i stolovima i improvizovani tereni za fudbal, košarku i atletiku u dvorištu škole dovoljni su im za osmehe na licima i zahvalnost sada kada imaju bunar sa bezbednom pijaćom vodom.

  Mozzartov bunar u Machakosu

  Mozzartov bunar u Machakosu

  Poslednji bunar, dvanaesti po redu u okviru akcije „Sto bunara za naše zajednice“, otvoren je u okrugu Kisumu na zapadu Kenije gde se lokalno stanovništvo, prema njihovim rečima, za vodu molilo od 1945. godine. Svečanom događaju u okviru osnovne škole Obuora prisustvovali su ministarka za vodu, životnu sredinu, klimatske promene i nacionalne resurse Maryline Yanzar Agwa, predstavnici lokalne zajednice i uprave škole, pobednik Mozzartove akcije koji je izabrao lokaciju bunara John Akongo, kao i predstavnici kompanije Mozzart iz Kenije i Srbije.

  “Veliko mi je zadovoljstvo da budem ovde danas i da ispred kompanije Mozzart Bet Kenija zvanično otvorim dvanaesti po redu bunar, ovaj put u okrugu Kisumu. Pristup čistoj vodi predstavlja osnovno ljudsko pravo i naš društveno odgovorni rad nastoji da pomogne zajednicama u kojima poslujemo“, istakao je Saša Krneta, menadžer tržišta Kenije u Mozzartu.

  Kompanija Mozzart u okviru svog društveno odgovornog rada u ovoj afričkog državi neizbrisiv trag ostavlja i na sportskim terenima. Novi dresovi i oprema stižu do amaterskih klubova širom Kenije, a mladim talentima pruža se nada da ostvare svoje snove. Osim podrške amaterskom sportu, Mozzart je kroz naslovno sponzorstvo podržao i nedavno završen Afrički kup u hokeju na travi, što je jedan od najpopularnijih sportova u Keniji.

  Jedno je sigurno – do sada je urađeno mnogo, ali ovo je i dalje samo početak Mozzartovog humanitarnog rada u Keniji. Motivi su jasni, a to je da čista i bezbedna voda za piće stigne do svih krajeva ove zemlje i da dobra dela preplave sušne predele.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Mozzart

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE