Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvorena izložba „Svi smo osobe u razvoju“

  Osobe sa posebnim potrebama kako to često čujemo, zapravo ne postoje, jer nisu u pitanju nikakve „posebne“ potrebe. Svima nam je potrebno isto: ljubav i poštovanje. To je glavna poruka izložbe Svi smo osobe u razvoju, koja je otvorena u Galeriji Štab, u saradnji humanitarne organizacije Dečje srce i brenda United Colors of Benetton Srbija i kompanije MiaMara.

  MiaMara_SviSmoOsobeURazvoju_OtvaranjeIzlozbe_2023_03_10_10

  MiaMara_SviSmoOsobeURazvoju_OtvaranjeIzlozbe_2023_03_10_10

  Na izložbi Svi smo osobe u razvoju prikazane su fotografije i dokumentarni film, u kome su glavni akteri osobe sa smetnjama u razvoju i njihove porodice koje su članovi organizacije Dečje srce. Cilj ovih ostvarenja je da se istakne uticaj koji porodica i šire okruženje imaju na život pojedinaca sa smetnjama u razvoju i pokaže da on može da bude lep, ispunjen i kvalitetan, nezavisno od okolnosti.

  MiaMara_SviSmoOsobeURazvoju_OtvaranjeIzlozbe_2023_03_10_6

  Ljubav i zajedništvo osnovne su poruke koje želimo da pošaljemo. Osobe sa smetnjama u razvoju mogu da budu potpuno funkcionalni članovi društva, a mi ih kroz program „škola životnih veština“ obučavamo za svakodnevne kućne aktivnosti, brigu o sebi i drugima, gde su podrška porodice i razumevanje zajednice ključne karike u tom lancu, rekao je Goran Rojević, predstavnik organizacije Dečje srce.

  Tokom večeri održana je inkluzivna revija, u organizaciji brenda United Colors of Benetton Srbija i kompanije MiaMara

  Cilj revije bio je da pokaže da ne postoje nedodirljive oblasti za pojedince sa smetnjama u razvoju. Na reviji su, pored članova organizacije i njihovih roditelja i prijatelja, prošetali, dizajner Slavimir Stojanović Futro i novinarka Teodora Bogdanović.

  dizajner Slavimir Stojanović Futro

  dizajner Slavimir Stojanović Futro

  Cilj projekta je da pokaže da osobe sa smetnjama u razvoju imaju iste želje, emocije, talente, kao i osobe iz tipične populacije. Naše komšije, rođaci, prijatelji, kolege sa smetnjama u razvoju zaslužuju i moraju da budu deo našeg društva i svi segmenti poput umetnosti, mode i javnih događaja treba da budu otvoreni za njih, istakla je Ivana Karalejić, marketing direktor kompanije MiaMara.

  Izložba Svi smo osobe u razvoju će za posetioce biti otvorena do 17. marta, svakog radnog dana od 10 do 22 časa u Galeriji Štab u TC Galerija.

  MiaMara_SviSmoOsobeURazvoju_OtvaranjeIzlozbe_2023_03_10_9

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE