Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Doktoru Konu je za doček još RANO, ali za kovid propusnice NIJE

  Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je, iako je još prerano govoriti o dočeku Nove godine, potrebno ozbiljno se konsultovati u okviru Kriznog štaba.

  Navodi da je on protiv bilo kakvih okupljanja tog tipa i da bi kovid propusnice za taj skup trebalo da budu apsolutni minimum.

  U intervjuu za Blic, Kon je rekao da bi kovid propusnice trebalo da budu uvedene i za bioskope, pozorišta, koncerte, utakmice i druge javne prostore, te da one nisu bile predviđene samo za ugostiteljske objekte, već i šire na svim mestima na kojima može doći do zaražavanja.

  „Važna stvar je da mi još nemamo kovid propusnice koje važe 24 sata“, istakao je Kon dodajući da je to osnovni zahtev, a da bi sve ostalo došlo sa tim.

  On je treću dozu vakcine okarakterisao kao najvažniju uz prvu, poručivši da je moguće očekivati da će treća doza trajati duže od prve.

  „Možda će doći i do pada zaštite, pa će u narednom periodu biti neophodno još doza, ali to danas niko ne može jasno da tvrdi“, zaključio je epidemiolog.

  I dok Kon smatra da je o Novoj godini rano da se govori, za drugog člana Kriznog štaba, zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića to je gotova stvar.

  On je pre desetak dana bio „nikad srećniji“ kada je objavio da će za dočeku Nove godine u Beogradu nastupiti Jelena Karleuša, Sara Jovanovic i Marija Serifović.

  Izvor: Agencije, BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE