Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krizni štab traži hitnu sednicu

  Krizni štab sledeće sedmice razmatra „proširenje“ kovid propusnica

  Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će sledeće sedmice biti održana sednica Kriznog šaba na kojoj će, između ostalog, biti razmatrano eventualno uvođenje kovid propusnica i u drugim objektima.

  Ana Brnabić je rekla da je ta opcija uvek na stolu, ali da je bilo primarno da se kovid propusnice uvedu tako da se smanji bilo kakva mogućnost zloupotrebe.

  „Učili smo od drugih zemalja i članica EU, gledamo kako da nešto ima efekat, a ne da bude marketinška mera koju će svi da pozdrave, a da u praksi ne znači mnogo“, rekla je Brnabić na panelu „Imunizacija mladih“ na Fakultetu organizacionih nauka.

  Premijerka je kazala da medicinski deo Kriznog štaba i dalje zagovara da se kovid propusnice uvedu 24 sata u svim zatvorenim prostorima, osim u prodavnicama, ali da je važno kako sprovesti kontrolu poštovanja te mere.

  „Mnogo je važnije da ljudi vide da se sprovodi kontrola tamo gde su uvedene propusnice nego da se uvedu svugde, a da nema kontrole. To je izuzetno teško sprovesti. Hteli smo da damo jasnu poruku da će se širiti obim kovid propusnica, ali tako da to može da se sprovede i da se sankcionišu oni koji krše tu meru“, rekla je Brnabić.

  „To je razlog zašto idemo u postepeno uvođenje, ali to je uvek na stolu. Najvažnije je da zaštitimo živote i zdravlje i zdravstveni sistem, ali i ekonomiju jer je ova pandemija izuzetno skupa“, naglasila je Brnabić.

  Istakla je da je važno da se vodi računa i o mentalnom zdravlju nacije, posebno mladih, kojima je, kako je istakla, pandemija mnogo uzela.

  Ocenila je da je epidemijska situacija u Srbiji svakim danom sve bolja, ali da ne znači da će tako ostati, naročito ako se, kako je istakla, ne poveća obuhvat vakcinacije.

  Premijerka je izjavila da je zadovoljna trenutnom epidemiološkom situacijom, odnosno da je situacija u vezi sa koronavirusom sve bolja, ali da ne znači da će ostati tako ako se ne budemo čuvali i dalje.

  Prema njenim rečima, Srbija je pala na 17. mesto u Evropi po broju zaraženih na 100.000 stanovnika.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: RTS, Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE