Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dogodine počinje „spajanje“ Srbije i Crne Gore koridorom

  Crnogorski ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić najavio je za kraj naredne godine početak gradnje druge deonice auto-puta do granice sa Srbijom.

  Bojanić je na konferenciji za novinare u Podgorici kazao da se radi idejni projekat za deonicu auto-puta Mateševo-Andrijevica i da bi trebalo da bude završen do maja.

  „Uporedo se radi studija izvodljivosti za kompletan autoput. Jedan nacrt smo već dobili, dali smo sugestije i prigovore, tako da očekujem da će se to paralelno raditi“, rekao je Bojanić.

  Ministar je, kada je u pitanju deonica od Andrijevica do Boljara, rekao da se radi idejno rešenje, a Monteput je nosilac tog posla.

  „Računamo optimistički, ali mogu da se saglasim sa premijerom da već krajem godine možemo da krenemo sa realizacijom druge deonice auto-puta. Računamo na sredstva iz evropskih fondova, a neke su najave da možemo očekivati nekih 40 odsto granta za to“, rekao je on.

  Naveo je da bi izgradnja deonice Mateševo-Boljari trebalo da košta oko 850 miliona evra, kao i da je nešto lakša za izgradnju, ali i duža 70 kilometara.

  Prva, najzahtevnija deonica od Podgorice do Mateševa trebalo bi da bude završena do 30. novembra, a prema najavama biće puštena u rad nakon što dobije potrebne dozvole.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE